19.10.2024.

14:04

Foto: Shutterstock

Vesti

Ako vam u Egiptu ponude pomoć da pređete ulicu, odmah bežite! Srpkinja otkrila gde najčešće vrebaju prevaranti, a i ko su im glavne mete

Anastasija Milojica nedavno je posetila Egipat i otkrila na društvenim mrežama da loš životni standard u toj zemlji utiče na veliki broj ovih prevara.

- Da li ste znali da je minimalac u Egiptu do maja 2024. bio 65 evra? Loš životni standard je i dalje problem, pa je prevara za turiste sve više. Ovo su neki scamovi koje sam primetila. Nepostojeće ulaznice: Na turističkim mestima možete naići na ljude u uniformama, koji vam prodaju lažne ulaznice - otkrila je Anastasija.

Dodala je i da često jahanje kamila Egipćani pokušavaju da naplate više, pa često ostave turiste nasred puta dok ne plate dodatno.

- Prelazak ulice: Nude se da vam pomognu da pređete ulicu jer je saobraćaj nemoguć a onda traže novac za to. Fotografisanje: Pitaju vas da li želite zajedničku sliku, a onda vam ne vrate telefon ili traže novac da ga vrate. Pazite od koga prihvatate pomoć i kome plaćate usluge - upozorila je ona.