26.10.2024.

11:00

Foto: Informer

Vesti

Nastavnici ga hvale, a drugare oduševljava turban na glavi! Manđot iz Indije sa porodicom doselio se u Srbiju

Zajedno sa svojom porodicom iz Indije se doselio u Srbiju. Oni su došli iz Pendžaba, a kako kažu, planiraju da život nastave ovde i nigde se više ne sele!

- Ovde mi je baš lepo. Ljudi su dobri, drugovi u školi... Hrana mi se sviđa, sve je ukusno. Najviše mi se sviđa ajvar - rekao je mališan i dodao:

- Zavoleo sam Srbiju i sve u njoj. Što se predmeta u školi tiče, najviše mi se dopada fizičko. Dobar sam u odbojci, koju najviše volim od svih sportova. 

Svi su ga lepo prihvatili i drugari i nastavnici. Kako kažu, najviše im se njegov turban koji nosi.

- Baš nam je bilo interesanto kada je došao sa turbanom na glavi. Rekao nam je da je to njihova tradicija. Uvek ga nosi, svaki dan je neke druge boje i dugačak je šest metara. Manđot se nikada nije šišao pa mu je kosa baš duga. Dobar je drug, pomažemo mu - kaže drugarica Tijana Marković. 

I, nastavnici takođe imaju samo reči hvale za novog učenika. Razredni starešina, nastavnica matematike Violeta Dimitrić to nam je i potvrdila.

- On je dobar dečak, miran, tih, ali uvek nasmejan. Dobar je iz matematike, i iz drugih predmeta. Uči srpski, sporazumevamo se i na engleskom. Prvo je njegov tata stigao u Srbiju gde je dobio zaposlenje, a u maju je stigao i Manđot sa majkom i sestrom. Žele da otpočnu novi život ovde i svi smo tu da im pomognemo - rekla je nastavnica Vesna.