13.04.2015.

12:25

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA Vaskrs Srbije

Na Vaskrs neću o politici. Jer na Vaskrs se ne psuje. A o srpskoj dnevnoj politici, ovoj i ovakvoj, ne može se, nažalost, pisati bez psovki.

Vaskrs je, međutim, dobra prilika da se zapitamo ko smo, šta smo, kuda idemo i kako smo dovde stigli. Vaskrs je vrhovna pouka koja nas uči veri. Veri u Boga, a kroz njega i veri u sebe. Ovoga Vaskrsa Srbija je opet na prekretnici.

Vaskrs je, međutim, dobra prilika da se zapitamo ko smo, šta smo, kuda idemo i kako smo dovde stigli

Bogu hvala, više nam ne preti rat, bar ne neposredno, više nam nad glavama ne vise bombe. Ali baš zato ova prekretnica i jeste sudbinska.

Odluke koje srpski narod i njegova elita donesu do narednog Vaskrsa odrediće našu kolektivnu sudbinu bar za narednih pola veka. Jer ako mi Srbi većinski poverujemo ovodobnim farisejima i potrčimo za njihovim danajskim darovima, bićemo, plašim se, još decenijama zakucani za samo ekonomsko i političko dno, osuđeni na večito tavorenje i lagano, ali izvesno izumiranje.

Ako shvatimo i prihvatimo da put do vaskrsenja vodi preko Golgote, ako razumemo da je nemoguće pobediti a da najpre ne pobedimo sami sebe, ako svako od nas bude radio najbolje i najviše što može, onda će i Srbija vaskrsnuti. I to brže nego što bilo ko može i da pomisli.

Hristos Vaskrse!

Tagovi: