09.10.2016.

12:27

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: ULTIMATUM!

Spasa nam nema, propasti nećemo. Ova od silnog ponavljanja već pomalo izlizana rečenica Nikole Pašića, koju je izgovorio usred Prvog svetskog rata u Nišu, gde je tada bila izmeštena srpska prestonica, i danas, posle sto godina, na ponajbolji način opisuje strašan istorijski usud našeg naroda i naše države.

Stišnjeni između dva sveta, dve nepomirljive civilizacije i tri zakrvljene religije, uvek na udaru belosvetskih imperija mi, Srbi, nikada u istoriji nismo uspeli da izbegnemo veliki rat. Izgleda da ni ovoga puta nećemo.

Zapadnim moćnicima naša zemlja ne treba kao država koja sama sobom vlada, već samo kao marionetska poslušnička teritorija u kojoj oktroisana vladajuća elita za ropsku porciju posnih čvaraka pokorno služi i sluša

Ultimatum SAD i EU koji ističe u nedelju 9. oktobra u ponoć, a kojim se od Beograda traži da se za prazno obećanje evrounijatske šargarepe bespogovorno odrekne imovine "Telekoma" na Kosovu i Metohiji, što bi naravno bio samo uvod u otimanje kompletne državne imovine u južnoj pokrajini vredne čak 200 milijardi evra (!?!), suštinski se ne razlikuje od austrougarskog ultimatuma iz 1914. Dobro, ovaj sadašnji ultimatum nije direktno oročen ratom, niko nam bar zasad ne preti okupacijom, ali cilj je isti kao i pre 102 godine: uništiti Srbiju kao nezavisnu i suverenu državu!

Nemojte samo, molim vas, imati nikakvih iluzija. Dogovor i savezništvo Srbije sa Zapadom danas više nisu mogući. Jer, zapadnim moćnicima naša zemlja ne treba kao država koja sama sobom vlada, već samo kao marionetska poslušnička teritorija u kojoj oktroisana vladajuća elita za ropsku porciju posnih čvaraka pokorno služi i sluša.

Oni se neće zaustaviti sve dok se Srbija ne odrekne sama sebe, sve dok ne priznamo Kosovo, dok ne aminujemo ukidanje Republike Srpske i dok ne "zaratimo" sa Rusijom. Šta kažete? To je nemoguće, to se nikada neće desiti? Slažem se. I zato je haos u Srbiji neizbežan.

Printskrin RTS

VUČIĆ

Šta god da uradi,
bojim se, neće uraditi dovoljno dobro. Briselsko-vašingtonski zločinci ispleli su oko njega i oko svih nas mrežu iz koje je nemoguće
iskobeljati se

I zato, šta god da Vučić uradi, bojim se, neće uraditi dovoljno dobro. Briselsko-vašingtonski zločinci ispleli su oko njega i oko svih nas mrežu iz koje je nemoguće iskobeljati se. Pogledajte samo - ako Vučić, pretpostavimo, preko noći poblesavi, pa pristane na ultimatum Zapada, od njegove politike neće ostati ništa, a Srbija će biti osuđena na čemernu sudbinu Makedonije. Ako pak odbije, Srbija će se suočiti sa ekonomskim sankcijama i prekidom pregovora sa EU, što će biti iskorišćeno za sprovođenje mekog ukrajinskog scenarija. Po tom već razrađenom scenariju, sluđeni, hipnotisani Srbi bi na ulicama branili "evropsku budućnost" od zlog Vučića, koga će zapadne agenture u beogradskim medijima, po naređenju Vašingtona, spremno proglasiti za Janukoviča.

Dobro, i šta će biti, šta nam je činiti? Ne znam. Znam samo da iz ove kože ne možemo i da se ne možemo i ne smemo odreći sami sebe. Znam sigurno da Srbija, dok postoji kao ozbiljna država, nikada neće priznati šiptarsku kvazidržavu Kosovo, da se nikada neće odreći Republike Srpske i da nikada neće ratovati protiv majke Rusije.

I znam, sada sam potpuno siguran, da je Nikola Pašić bio u pravu. Spasa nam nema, propasti nećemo. Bilo je i mnogo težih dana i mnogo većih sila koje su htele da zgaze Srbiju, pa smo preživeli i na kraju pobedili. Oni koji su 1914. verovali da će pobediti moćnu Austrougarsku to su na kraju i uradili. Ne bi EU bila ni prva ni poslednja imperija koja je polomila zube na Srbiji.

U svakom slučaju, biće nam onako kakvi mi budemo bili. Ili jesmo ili nismo. Srbi dostojni Srba iz 1914. i 1941.

Tagovi: