11.12.2016.

08:51

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: VUKOVA TAJNA!

Nismo mi ti koji bilo šta krijemo i prećutkujemo. Nismo mi ti koji vodimo bilo kakvu kampanju. Mi se samo bavimo svojim poslom. Objavljujemo vesti i postavljamo pitanja. Kampanju vode oni koji prećutkuju, oni koji kriju istinu

Kakva je uloga Vuka Jeremića u slučaju "Topčider"? Kako je i zašto baš on prvi saznao da su u rano jutro 5. oktobra 2004. godine na straži ubijeni gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović? Ko je to, po čijem nalogu i sa kakvim tačno interesom vest o strašnoj tragediji prvo dojavio efendiji Jeremiću iako je dotični u tom trenutku bio samo vojnik na odsluženju vojnog roka u Predsedništvu Srbije?!

Zašto je, dakle, neko strašnu vest o streljanju gardista prvo dostavio običnom vojniku koji je, prema dostupnim podacima, tek posle više od pola sata tu vest preneo i načelniku Generalštaba generalu Branku Krgi?! I šta se dešavalo u tih pola sata? Kome je još javljeno pre nego načelniku Generalštaba? Da li je možda to vreme iskorišćeno da ubice (na primer, NATO lovci na haške glave) napuste mesto zločina, da se uklone materijalni dokazi, da se izbrišu snimci sa dve ulične kamere? I, konačno, kako je moguće da za ovih 12 godina niko, nikada i nigde nije objavio da je Vuk Jeremić prvi saznao za streljanje gardista? I zašto on nije saslušan na ovu temu iako su advokati Draženove i Draganove porodice uporno to tražili?

Ove nedelje su javno postavljena ova vrlo važna i konkretna pitanja, na koja ni od Jeremića, niti od bilo koga od nadležnih državnih organa nismo dobili nikakav odgovor.

Jeremić

Tanjug

Ako nije ništa kriv, ako ništa ne krije, ako su mu ruke čiste, a savest mirna, pa zašto onda Vuk Pozderac Jeremić ćuti? Zašto ne izađe i ne kaže šta je i kako je bilo?!

Umesto odgovora, doživeli smo hajku. Oni koji javno postavljaju pitanja - Informer i TV Pink - optužuju se za vođenje prljave kampanje protiv Vuka Pozderac Jeremića, koji je, kažu njegovi branitelji, najozbiljniji kandidat za predsednika Srbije. E, sad na stranu što Nurijin i Hamdijin unuk još nije nikakav i ničiji kandidat, tek - oni koji nas optužuju za kampanju bestidno se ne obaziru na činjenicu da pitanja o Jeremićevoj ulozi u zataškavanju ubistva dvojice golobradih gardista nismo postavili mi novinari, nego advokati i roditelji ubijenih mladića!

Nismo, dakle, mi ti koji bilo šta krijemo i prećutkujemo. Nismo mi ti koji vodimo bilo kakvu kampanju. Mi se samo bavimo svojim poslom. Objavljujemo vesti i postavljamo pitanja. Kampanju vode oni koji prećutkuju, oni koji kriju istinu, oni koji u svemu vide izbore i dnevnu politiku.

Konačno, šta je u ovoj priči uopšte problem? Ako nije ništa kriv, ako ništa ne krije, ako su mu ruke čiste, a savest mirna, pa zašto onda Vuk Pozderac Jeremić ćuti? Zašto ne izađe i ne kaže šta je i kako je bilo?!

Biće izgleda da je nešto kriv. Biće da krije neku strašnu, mračnu tajnu. Biće da zato i ćuti.

A vi, kako ste?

 

 

 

Tagovi: