06.08.2017.

16:33

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: Sale Prangija, gliser, prijatelj, ambasador!

Zamislite, molim vas, ovako: reketaški 'Kurir' ili onaj CIA podlistak 'Danas' objave prošlog vikenda na naslovnoj strani velike paparaco fotografije na kojima se jasno vidi Aleksandar Vučić dok negde po Dunavu vozi tajkunski gliser vredan stotine hiljada evra.

Ovo je samo poslednji u nizu konkretnih dokaza drugosrbijanskog rasizma koji je dominantan model ponašanja u ovdašnjoj politici i medijima

I zamislite onda još kako isti taj Vučić sutradan u, recimo, "Večernjim novostima" kaže da je gliser pozajmio od prijatelja i doda kako je u buržujskom provodu s njim bio i jedan ambasador - imena "prijatelja" i ambasadora, pritom, odbije da otkrije sve usput bez ikakvih dokaza optužujući tajnu policiju da ga je pratila, snimila i slike dostavila novinarima.

Konačno, na kraju zamislite da sve to oko Vučića, tajkunskog glisera, "prijatelja" i ambasadora ne bude tema maltene ni za koga u srpskoj javnosti, da o toj priči ćute svi - i Javni medijski servis i gotovo svi veliki privatni elektronski i pisani mediji, ali i vaskoliki angažovani intelektualci i politički lideri i liderčići koji svaku drugu priliku koriste da Srbima drže lekcije iz poštenja.

Šta rekoste? Ne možete to nikako da zamislite? To je potpuno nemoguće?!

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: 'OZBILJNO' NOVINARSTVO!

Zaista? A kako je onda sve to moguće kada je reč o Saši Jankoviću?! Otkud to, moliću lepo, da evo već sedam dana svi ćute i prave se da ne vide konkretne dokaze njegovog najstrašnijeg bahaćenja? Zašto se niko u medijskoj Srbiji, niko osim Informera i TV Pinka ne bavi tom temom?!

Informer

Odgovor svi znamo. Jer ovo je samo poslednji u nizu konkretnih dokaza drugosrbijanskog rasizma koji je dominantan model ponašanja u ovdašnjoj politici i medijima.

Pazite, kada prećutkuju Jankovića i njegov gliser, kada i ne pomisle da ga upitaju ko mu je, kako i zašto pozajmio čamac vredan stotine hiljada evra (nema besplatnog ručka, zar ne?), kada im je sasvim okej da Sale Prangija od javnosti krije s kojim se to ambasadorom tajno viđa; pa kontrolori većine srpskih medija samo rade isto ono što su radili u sezoni proleće/leto 2015. Tada su, da vas podsetim, zatrpali i zataškali strašne dokaze o umešnosti istog tog Jankovića u ubistvo koje je u njegovom studentskom stanu počinjeno iz njegovog pištolja.

Ipak, svi ti medijsko-politički paramafijaši koji za račun stranih vlada i domaćih tajkuna svim silama pokušavaju da Srbiju gurnu u novi krug dosističkog pakla morali bi da znaju da Srbi više nisu ni naivni ni glupi, ni kod očiju ćoravi. Dobro oni vide ko, šta i koliko radi. I ko za koga radi.

 

Tagovi: