20.08.2017.

14:00

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - NIJE SAMO JANKOVIĆ, I NIJE SAMO TVITER...

Postoje samo dva načina da dođeš na vlast. Jedan je da pobediš na izborima. Drugi je da vlast otmeš nasilno - pučem ili ratom. Trećeg nema.

To što Janković, Jeremić, Obradović, Pajtić i Tadić otvoreno zagovaraju novi "peti oktobar" (dakle, nasilno preuzimanje vlasti), to nije njihova "genijalna ideja" na koju su došli dok su letos po belosvetskim morima solili muda. Ne. To je plan Zapada

Elem, ovu elementarnu logiku morao bi da razume svako onaj kome koeficijent inteligencije nadmašuje broj cipela. Naravno, uvek ima izuzetaka. Saša Janković, pa primer. Dotični, naime, živi u ubeđenju da se na vlast može doći tvitovanjem, blejanjem po kafićima i vožnjom preskupih savsko-dunavskih glisera. Jak i hrabar samo na rečima, okupio je oko sebe najgore drugosrbijanske javne siledžije - od Vlade Georgieva, preko Sergeja Trifunovića do Jelene Maćić - pa valjda misli da je mnogo jak kad na Tviteru objavi da sa Vučićem može da priča samo i jedino o "mirnoj predaji vlasti"!?!

Ej, bre!?! Propali dosovski predsednički kandidat koji je na aprilskim izborima, poguran Demokratskom strankom i velikim delom opozicije, dobio tek 16 odsto glasova, a sad po svim istraživanjima ne može ni do deset - taj i takav priča o "mirnoj predaji vlasti"?! Da nije strašno, bilo bi urnebesno smešno. I da je to samo Janković, da su to samo njegovi pijani i nadrogirani drugari, ne bi bilo vredno ovih slova u najčitanijim i najtiražnijim srpskim dnevnim novinama.

Ali nije. Nije samo Janković. I nije samo Tviter. Stvar je ozbiljnija.

Janković, Jeremić...

Beta

Revolucionarnu NATO opoziciju u Srbiji danas predvode "indijanci" - nedorasli i nedojebani klipani koji veruju u Deda Mraza, pa valjda zato očekuju da vlast i državu dobiju na poklon

To što Saša Janković, ali i Vuk Jeremić, i Boško Obradović, i Bojan Pajtić, i Boris Tadić sada već otvoreno zagovaraju novi "peti oktobar" (dakle, nasilno preuzimanje vlasti), to nije samo njihova "genijalna ideja" na koju su došli dok su letos po belosvetskim morima solili muda. Ne. To je plan Zapada. Istog onog Zapada koji je 2000. Srbiju oteo od Srba i u saradnji sa dosističkim dahijama ovu zemlju pretvorio u marionetsku banana-državu. Njemu, Zapadu jelte, treba još jedan krug dosističkog pakla da bi Srbiju iskrojio taman po svojoj meri.

Samo, biće da su se ovoga puta, da prostite, malo zajebali. Jer onog petog oktobra, pre bezmalo 17 godina, imali su uz sebe ozbiljne političare koji su uspeli da ubede gnevni narod kako će ih u svetlu budućnost povesti isti oni koji su ga samo godinu dana ranije bombardovali. Onda su, ne zaboravite, za protivnika imali smoždenog, sluđenog, u pojam ubijenog Miloševića. Konačno, te 2000. godine Rusija nije postojala u obliku ozbiljne države.

Danas je, Bogu hvala, situacija radikalno drugačija. Najpre, danas "revolucionarnu NATO opoziciju" u Srbiji predvode "indijanci" - nedorasli i nedojebani klipani koji veruju u Deda Mraza, pa valjda zato očekuju da vlast i državu dobiju na poklon ne radeći ništa drugo osim što hejtuju i tvituju. Dalje, Srbi danas nisu više nimalo glupi i naivni i nemoguće ih je praznim pričama i lažnim zvečećim parolama prevesti žedne preko vode. Na kraju, Srbija je danas ozbiljna država koju vodi ozbiljan lider, a Rusija je ove 2017. najozbiljnija svetska sila.

I valjda vam je svima onda jasno zašto je danas novi "peti oktobar" nemoguć. Što nikako ne znači da će nastupajuća jesen biti mirna.

Tagovi: