11.02.2018.

14:28

Foto:

Vesti

​DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VUČIĆ I HRVATI!

Da se mi odmah razumemo, ne smeta neoustaškom režimu u Hrvatskoj i njegovim medijima Vučić. Smeta im to što Vučić nije Tadić. Strašno im smeta to što predsednik srpske države nikome više, pa ni Hrvatima, ne dozvoljava da od Srbije prave krpu.

Ne smeta neoustaškom režimu u Hrvatskoj i njegovim medijima Vučić. Smeta im to što Vučić nije Tadić

Do ludila ih dovodi to što na istočnoj granici posle dugo, dugo vremena imaju jednoga koji ne pristaje na njihove pokvarene latinske podmetačine i koji uvek i u svakoj prilici ume da im se suprotstavi, i to ne silom i vikom, nego argumentima i mudrom politikom i diplomatijom. Izluđuje ih činjenica da se akcije Vučićeve Srbije na Zapadu danas bolje kotiraju od hrvatskih.

Mrze, dakle, Vučića zato što on neće da prećuti strašne, monstruozne ustaške zločine, a da istovremeno na Srbiju preuzme ulogu "agresora", ekskluzivnog, jedinog krivca za rat i sve zločine u bivšoj Jugoslaviji. Mrze ga zato što im pravo u oči kaže da je 'Oluja' genocidna akcija i da je velika sramota da se taj monstruozni ustaški zločin slavi kao državni praznik danas kobajagi 'evropske Hrvatske'. Mrze ga zato što neće da govori o ratnoj odšteti, otvoreno im poručujući da je pre bilo kakve priče o parama i imovini neophodno svim proteranim Srbima iz Republike Srpske Krajine vratiti i nadoknaditi otete kuće i imanja.

Ustaše

AP PHOTO

Šta god i kako god da bude, najvažnije je da mi Srbi nikada više ne poverujemo u mogućnost bratstva i jedinstva sa ovim Hrvatima. Ogromna većina Hrvata danas, na našu žalost, jesu ustaše

I zato je ovolika i ovakva histerija. I zato sledeće nedelje u Hrvatskoj očekujte sve i svašta. Nikoga ne bi trebalo da iznenadi ni ako neke zločinačke zapadne glavonje u saradnji sa usijanim ustaškim glavama pokušaju da Vučićevu posetu iskoriste za izazivanje krvavih incidenata. Mnogima je to u interesu. Mnogima je u interesu haos u Srbiji i haos u regionu. Mnogima koji su moćniji i od Plenkovića i njegovih N. N. ustašoidnih ministara.

U svakom slučaju, šta god i kako god da bude, najvažnije je da mi Srbi nikada više većinski ne poverujemo u mogućnost bratstva i jedinstva sa ovim i ovakvim Hrvatima. Ogromna većina Hrvata danas, na našu žalost, jesu ustaše. I mi moramo odgovorno da se nosimo sa tom činjenicom. Svako ko ima iluzije da iz Zagreba i danas i u narednih bar pet-šest decenija može doći išta dobro za Srbe i Srbiju taj je ili neoprostivo glup ili je plaćen da se pravi glup. Ili je Boris Tadić. A Bogu dragom hvala, i Tadić i svi njemu slični dosisti nikada više, bar ne u doglednoj budućnosti, neće se vratiti na vlast u Beogradu.

Tagovi: