18.02.2018.

19:00

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KRAJ OPOZICIONE POLITIKE!

Dajte, molim vas, podsetite nas na bilo koji konstruktivni, realni predlog koji su dosovski kandidati izneli tokom ove predizborne kampanje. Samo nemojte pritom da mi pominjete Đilasa i njegov 'predlog' da vrtići budu besplatni i da udžbenici za osnovnu školu rastu na grani. Jer to svašta nešto jeste, ali realno i ozbiljno nije.

Šta oni hoće?

Beta

Čik pokušajte da se setite bilo koje suvisle ideje Đilasa, Jankovića, Jeremića, Šutanovca, Radulovića, Obradovića... Dajte bilo koji konstruktivni predlog koji su izneli tokom ove kampanje

Dajte, dakle, da vidimo, redom, jedno po jedno. Vučić i njegovi grade 'Beograd na vodi'. Opozicija kaže - to će, čim se dokopa vlasti, da obustavi. Vučić i njegovi napravili muzičku fontanu i sredili trg na Slaviji. Opozicija kaže - to će sve da sruši i vratiće tamo grob Dimitrija Tucovića!?!
Vučić i njegovi najavljuju gradnju metroa. Opozicija kaže - to se nikada neće desiti, to je čista fantazmagorija (isto su pre tri-četiri godine govorili i za 'Beograd na vodi'). Vučić i njegovi kažu - urediće beogradsku periferiju, cilj je da svi stanovnici prestonice imaju kanalizaciju. Opozicija kaže - to je prevara, tako se kupuju glasovi 'zatucanih iz udaljenih naselja' (citat: Vuk Jeremić)!?! I mogli bismo tako da nabrajamo odavde, pa sve do duplerice. I ništa ne bismo našli, osim gole mržnje i ostrašćene, zapenušane histerije.

Ista priča i na ovom većem, nacionalnom, državnom nivou. Vučić i njegovi kažu - moramo da rešavamo problem Kosova, moramo da razgovaramo i bar formulišemo predlog rešenja, ne smemo više da to najvažnije nacionalno pitanje i najveći državni problem guramo pod tepih. Opozicija neće uopšte da priča na tu temu, nema nijedan predlog, nikakvu ideju, osim da, bez ikakvih dokaza i argumenata, optuži vlast da priprema izdaju (!?!) Vučić i njegovi kažu - moramo da popravljamo odnose sa Hrvatskom i Hrvatima, predsednik ode u Zagreb i tamo Kolindi i Plenkoviću održi lekciju iz odgovorne državne i nacionalne politike, za to mu priznanje odaju čak i hrvatski analitičari i mediji. A srpska opozicija? Šta ona radi? Pa, ona i dalje urla: Vučiću, pederu! Vučić i njegovi kažu da Republika Srpska ima punu podršku Srbije i da zajedno moramo da se borimo za očuvanje i opstanak srpskog naroda. Opozicija, njen dobar deo, kaže - Srpska je 'genocidna tvorevina' i najbolje bi je bilo ukinuti!?!

Nema tu, dakle, nikakve ideje. Nema nikakvog suvislog predloga ili realnog plana. Osim ideje da se, milom ili silom, otme vlast, osim plana da se opljačkaju državne pare.

Tagovi: