15.04.2018.

17:03

Foto:

Vesti

​DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - POSLEDNJI RAT!​

Stalna, svakoga dana sve glasnija medijsko-politička priprema terena za obračun sa zlim Srbima, "poslednjim ruskim saveznicima u srcu Evrope" (citat: "Gardijan"), samo daje za pravo svima onima koji strahuju da bi otvoreni sukob Rusije i SAD, odnosno NATO pakta, mogao uskoro početi, ali ne u Siriji, već u Srbiji. Sasvim konkretno, na severu Kosova.

Da li se razumemo? Šta je problem onima koji su usred Engleske iscenirali trovanje špijuna Skripala i njegove ćerke bojnim otrovom, a odmah posle toga režirali i lažni hemijski napad

"Otvoreni sukob Rusije i SAD, odnosno NATO pakta, mogao bi uskoro početi, ali ne u Siriji, već u Srbiji. Sasvim konkretno, na severu Kosova"

u Siriji, da izazovu haos u srpskoj pokrajini?! Zapadne obaveštajne službe bez po muke mogu da već danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici organizuju, na primer, linčovanje dvojice, trojice albanskih tinejdžera, što bi onda bilo iskorišćeno kao povod za napad na sever i "zaokruživanje državnosti Kosova"?! Pa, molim vas, setite se samo kako je počeo strašni martovski pogrom 2004. godine. Ko se još uopšte seća da je etničko čišćenje Srba i rušenje srpskih kuća, crkava i manastira na centralnom Kosovu započelo neposredno pošto je objavljena lažna vest da su zločinački, genocidni Srbi jurili dvojicu albanskih dečaka koji su se potom udavili u nekoj reci?!?

Nema, dakle, nikakve sumnje - Zapadu, čitaj: SAD, NATO paktu i moćnicima u EU - realno se više isplati da sa Putinom ratuju preko Srbije nego preko Sirije. I zato, u narednim danima i nedeljama svi mi, mi kao nacija i država, moramo da očekujemo neočekivano i da budemo spremni na sve.

Moramo, pre svega, da razumemo da je glavna poluga

Hoćemo li?

"Hoćemo li da Srbe na Kosovu branimo samo diplomatski i politički ili ćemo, ako zatreba, poslati dole i vojsku? Možemo li, imamo li uopšte prava mi iz centralne Srbije da mirno gledamo još jedan pogrom?"

američke spoljne politike dovođenje neprijatelja i protivnika pred "svršen čin". Zato moramo pod hitno da odlučimo šta nam je činiti. Hoćemo li da se predamo ili ćemo da se bijemo? Hoćemo li da Srbe na Kosovu branimo samo diplomatski i politički ili ćemo u krajnjoj nuždi poslati dole i vojsku? Možemo li, imamo li uopšte prava mi iz centralne Srbije da mirno gledamo još jedan pogrom, još jedno etničko čišćenje Srba na Kosovu? I koliko će sve to da nas košta, i nas i našu decu?!

Samo, bojim se da nemamo previše vremena za razmišljanje i odlučivanje. Nešto slutim, a ponešto i znam - Amerikanci su Šiptarima dali zeleno svetlo da silom osvoje sever Kosmeta. Imaju samo dva uslova, da akcija bude gotova za 24 sata i da sever bude osvojen najkasnije 25. aprila! Još samo desetak dana...

Tagovi: