27.05.2018.

16:56

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - KOSOVSKA BITKA!

Ako je pitanje Kosova već odavno rešeno i ako je lažna država gotova stvar iliti 'realnost' koju samo treba kao takvu prihvatiti, pa što bi nas toliko stiskali da potpišemo, da se saglasimo, da Tačija i njegovu zločinačku družinu pripustimo u Unesko, Interpol, UN?!

Ništa još nije gotovo. I nije sve izgubljeno. Borba za Kosovo ima smisla sve dok su jake karte u našim rukama. A Rusija, Kina, Indija, pet članica Evropske unije i još više od 80 zemalja u svetu koje ne priznaju lažnu državu jesu veoma jake karte na koje može i mora da se odigra.

Najjača karta u srpskim rukama jeste srpska država. Samo ekonomski i politički jaka Srbija može da se bori i izbori za svoje interese u južnoj pokrajini

Konačno, najjača karta u srpskim rukama jeste srpska država koja svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduje. Jer, samo ekonomski i politički jaka Srbija može da se bori i izbori za svoje interese u južnoj pokrajini. 

Rat za Kosovo, razumemo se, nije opcija. Osim ako nam ga ne nametnu. Ako napadnu, ako pokušaju novi pogrom nad Srbima u pokrajini, moraćemo i znaćemo da se branimo.

Nikada se više neće ponoviti ni 'Oluja', ni 'Bljesak', ni martovski pogrom, nikada više Beograd neće mirno gledati kako Srbe proteruju i kolju samo zato što su to što jesu. I to je danas jasno svima, pa i gospodarima života i smrti u Vašingtonu i Briselu. I zato Šiptari u doglednoj budućnosti neće dobiti 'zeleno svetlo' za rat.

Odbrana

Tanjug

Kad malo bolje razmislite, razumećete da se Kosovo danas ne brani samo u Gračanici, Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću ili Gnjilanu nego i u 'Beogradu na vodi', ali i u svakoj novoj fabrici, na svakom većem gradilištu

Kosovska bitka, da li me pratite, danas se dobija pre svega na ekonomskom frontu. Srbija puna zapadnih investitora, Srbija u kojoj Amerikanci, Nemci, Francuzi, Italijani i svi ostali imaju finansijske interese koji se mere stotinama miliona evra jeste Srbija koja se ne napada i ne ruši tek tako lako. Nije izgubljeno. Nije, sve dok se borimo.Ta i takva zemlja jeste zemlja sa kojom se partnerski pregovara i dogovara.

I otud je svaka dobra ekonomska vest istovremeno još bolja nacionalna vest. I otud, kad malo bolje razmislite, razumećete da se Kosovo danas ne brani samo u Gračanici, Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću ili Gnjilanu nego i u 'Beogradu na vodi', ali i u svakoj novoj fabrici, na svakom većem gradilištu. Kosovo se najbolje brani suficitom u budžetu, većim penzijama, rekordnim prihodom od stranih turista, Kosovo se brani i fajnal-forom i Gučom i 'Egzitom'... 

Nije izgubljeno. Nije, sve dok se borimo.

Tagovi: