28.10.2018.

21:14

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DVA DRAGANA, DVA TAJKUNA...

 

Ta dvojica tajkuna knjiški su primer klijentelističke, partokratske, korumpirane kvazielite. Sve svoje silno bogatstvo oni su stekli obilato zloupotrebljavajući državu. Na početku postpetooktobarske ere Šolak je bio mali privrednik iz Kragujevca na povremenom radu u Sloveniji i kažu da je tada po Srbiji muljao sa piratskim video-kasetama. A Đilas? On je, sećate se, karijeru počeo kao siromašni lider studentskih protesta, a naivnim novinarima je prodavao priču da je 'uspešni biznismen', da u Češkoj trguje žvakaćim gumama (!?!), vozio je tada polovni 'sab' i imao stančić negde na Novom Beogradu.

Možete danas u Srbiji da pišete i govorite sve o svima. O Vučiću ponajviše. I da je lopov i da je peder. I neće vam faliti dlaka sa glave. Ali o Đilasu i Šolaku niko ne sme ni reči, ni slova

A pogledajte ih sad. Gospodari igre. Truli milioneri. Bahati tajkuni koji danas i ovde mogu da kupe skoro sve i skoro svakoga. Nedodirljive 'svete krave' čije ime ne sme da se pomene u 90 odsto srpskih medija pošto, jelte, kontrolišu isto toliko medijskih i marketinških budžeta. I onda kad se pojavi neko 'lud', neko koga ne mogu da kupe i zaplaše, neko ko se usudi da im postavi bilo koje nezgodno pitanje, njega bi odmah da unište, uhapse i po mogućstvu pošalju na višegodišnju robiju.

Možete danas u Srbiji da pišete i govorite sve o svima. O Vučiću ponajviše. I da je lopov i da je peder. I neće vam faliti dlaka s glave. Ali o Đilasu i Šolaku niko ne sme ni reči, ni slova. Njima niko ne sme da prigovori ni kada traže da se uvede zatvorska kazna za tekst u novinama. Njima se niko ne bavi čak ni kada se utvrdi i dokaže da godinama sistematski izbegavaju poreze i da, dok u Beogradu glume prepoštene biznismene i političke lidere, silne milione iz Srbije izvlače na tajne ofšor-račune. Oni, ta dvojica moćnih tajkuna, nisu tema čak ni kada se za njih i njihove krajnje sumnjive transakcije zainteresuje holandsko specijalno tužilaštvo!?!

Bolest

Đilas i Šolak, nema nikakve sumnje, jesu dokaz, oni su najpreciznija dijagnoza teške autoimune bolesti srpske politike, ali pre svega srpskih medija

Nikome nije zanimljivo ni to što je Šolak 'građanin Malte' koji, po sopstvenim rečima, porez plaća samo u Švajcarskoj (!?!), a svi poslušno progutaju priču da je Đilas svoju tajkunsku firmu prodao N. N. bugarskom šatro biznismenu koji je onda istu tu firmu registrovao na adresi ruševne šupe na blatnjavoj periferiji Sofije!?!

Đilas i Šolak, nema nikakve sumnje, jesu dokaz, oni su najpreciznija dijagnoza teške autoimune bolesti srpske politike, ali pre svega srpskih medija.

Ne razumete o čemu pričam? Onda ništa.

Tagovi: