09.12.2018.

22:25

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - HEJTERSKA POLITIKA

 

Koristim svaku priliku - na slavama, rođendanima, krštenjima, venčanjima, ali i na ulici, u redovima po samoposlugama, pekarama, na benzinskim pumpama... - da sa hejterima razmenim argumente. I znate šta? Oni ih nemaju. Argumente. Oni ne barataju činjenicama. Njihov jedini 'dokaz' jeste ona od silne upotrebe već potpuno izlizana parola: Vučiću, pederu!

Šta, gospodo hejteri, šta je to konkretno što ne valja? U kojoj je to društvenoj oblasti danas, na kraju ove 2018. godine, gore nego 2012? Recite bar jedan primer, pokažite prstom bar na jednu stvar

Okej, evo, nek je i peder, mada nije. Ali šta osim toga?! Šta, gospodo hejteri, šta je to konkretno što ne valja? U kojoj je to društvenoj oblasti danas, na kraju ove 2018. godine, gore nego što je bilo 2012? Recite bar jedan primer, pokažite prstom bar na jednu stvar.

Je l' gore to što nam je danas državni budžet u plusu, a u vreme ovih koji danas izigravaju opoziciju bio je u debelom minusu? Je l', može biti, ne valja to što je za ovih pet-šest godina izgrađeno više autoputeva nego za prethodne tri decenije? Da li je strašno to što je kurs dinara danas čvršći nego ikada u modernoj istoriji ili to što sada imamo najviše direktnih stranih investicija ili, možda, to što smo rešili problem Železare u Smederevu i što smo na najboljem putu da rešimo i RTB Bor?!

Informer

Da nije, nisam baš najbolje shvatio, Vučić titulu 'pedera' zaslužio time što je prosečnu platu u Srbiji za ovih šest godina sa 330 evra podigao na više od 450 evra?

Ili je užasno to što je ova, Vučićeva, vlast za svog vakta od Vojske Srbije napravila najmoćniju armiju na prostoru bivše Jugoslavije? Da nije, nisam baš najbolje shvatio, Vučić titulu 'pedera' zaslužio time što je u Srbiju vratio državu, jerbo se ovom zemljom više ne komanduje pritiskom na dugme iz stranih ambasada? Možda je, ko će ga znati, kriv i za to što je prosečnu platu u Srbiji za ovih šest i po godina sa 330 evra podigao na više od 450 evra? Ili će biti da ga, 'Vučića pedera', treba srušiti sa vlasti zato što je otvorio najviše fabrika, zato što je nivo zaposlenosti danas u našoj zemlji ubedljivo najveći?! Ili je, biće da je to, on kriv zato što u jako teškim od dosista nasleđenim okolnostima najuspešnije moguće brani Kosovo i Srbe na Kosovu? Kriv je, razume se, on, a nikako nisu krivi oni pre njega koji su postavljali granicu između Srba i Srba tamo gde ona nikada pre nije bila, oni koji su vodili sramnu, podaničku spoljnu politiku i radili direktno u interesu najcrnjih srpskih neprijatelja?!

Aj' sad vi meni recite. Šta to konkretno, što to još ne valja? Je l' mediji? Šta kažete, strašna je cenzura, sve se kontroliše?! Aha, biće da je tako, strašnu cenzuru sprovodi vlast koja za sve ove godine nije promenila niti jednog jedinog urednika na Javnom medijskom servisu - a oni prethodni su, da se podsetimo, odmah po preuzimanju vlasti pravili velike čistke na RTS i još na ulici linčovali novinare koji im nisu bili po volji. I jeste, strašna je cenzura u zemlji u kojoj je najstrašnije, prostačko pljuvanje predsednika jedina uređivačka politika svih nedeljnika (osim jednog i po) i više od polovine dnevnih novina?! I užasna je ta kontrola medija gde na svim velikim komercijalnim televizijama, osim na jednoj, sve 'humorističke' i baš sve tok-šou emisije služe samo i jedino za širenje politike: Vučiću, pederu!

Ali, sve su to činjenice. I to samo mali deo činjenica koje direktno ruše hejtersku postavku politike i društva. I zato se te činjenice imaju ignorisati. Sve dok besomučnom medijsko-političkom kampanjom većini Srba ne budu isprani mozgovi toliko da oni u većini opet počnu da rade direktno u korist svoje štete.

Tagovi: