23.12.2018.

19:33

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - POLITIKA LINČA!

 

I onda zamislite još i ovako: Posle tog i takvog linča novinara ne desi se ništa! Ništa više od tri priloga na jednoj i po televiziji i još tri teksta po novinama. I niko - ni UNS, ni NUNS, ni NDNV, niti bilo ko od "uglednih novinara" - baš niko ni jednom jedinom rečju ne osudi linč novinara čiji je jedini greh to što se usuđuje da misli i govori drugačije.

Kako to da linč onih koji ne misle kao tajkun Đilas prećutno podržavaju čak i tužioci, kojima ne pada na pamet da pokrenu istragu o napadu na novinara "Kontravizije"

Šta kažete? To je nemoguće i zamisliti? Tako nešto apsolutno nikada ne može da se desi? Slažem se. Ali baš zato i pitam: Kako je onda moguće da Sergej Trifunović huška masu besnih opozicionara na novinara "Kontravizije" Mladena Simića? Kako to da njega tuku, pljuju i najstrašnije vređaju, da je sve to još i snimljeno brojnim kamerama i da se onda nije desilo ništa? Kako to da ćute baš svi oni koji su na sebe uzeli posao zaštite slobode medija, kako to da javni linč onih koji ne misle kao tajkun Đilas i njegov lični divljak Trifunović prećutno podržavaju čak i tužioci, kojima evo već sedam dugih dana ne pada na pamet da pokrenu istragu o napadu?

Informer

Šta bi, razmislite samo, bilo da je prošle subote neko od demonstranata izvukao nož i izbo novinara Mladena Simića? Da li bi i onda svi ćutali? Da li bi i tada Sergej Trifunović nastavio da bude "istaknuti umetnik"?!

Možda sam ja nešto propustio, ali kada su to, u kom tačno trenutku, drugosrbijanski rasizam i najcrnji đilasovski fašizam postali zakonom zaštićene kategorije?! I dokle ćemo svi mi zajedno, mi kao društvo i država, da se igramo demokratije kakva ne postoji nigde u civilizovanom svetu?! Je l' to, može biti, čekamo da neko, zbog drugačijeg mišljenja, bude ubijen da bismo konačno reagovali? Šta bi, razmislite samo, bilo da je prošle subote neko od demonstranata izvukao nož i izbo Mladena? Da li bi i onda svi ćutali? Da li bi i tada Sergej Trifunović nastavio da bude "ugledni građanin" i "istaknuti umetnik"?!

Čitam ovih dana na društvenim mrežama i gomilu nebuloznih objašnjenja zapenušanih hejtera, koji se svi mogu svesti pod to da novinari Pinka, Informera, Studija B i drugih medija koji kritikuju tajkuna Đilasa i njegove lopove i ne zaslužuju bolje od batina i linča?! Zašto? Zato što su, citiram, ostrašćeni i neobjektivni!?!

Čekajte, pa ako to prihvatimo kao princip, je l' to onda znači da prvi sledeći put kada na ulici vidimo Ivana Ivanovića, Zorana Kesića ili Dražu Petrovića možemo drage volje da ih linčujemo? Jer, ako je neko danas u Srbiji ostrašćen i neobjektivan, onda su to oni i njima slični drugosrbijanski medijsko-politički radnici.

Kako god, svi oni koji bi danas da biju, oni koji prete uličnim nasiljem, oni koji planiraju krvave nerede i izazivanje haosa petooktobarskog ili francuskog tipa nikako ne bi smeli da zaborave da batina ima dva kraja. Ako se razumemo...

Tagovi: