20.01.2019.

21:21

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Nova kolumna Dragana J. Vučićevića - SRPSKA POLITIKA

 

Doslednom politikom vojne neutralnosti, insistiranjem na poziciji koja podrazumeva najbolje moguće odnose sa Rusijom i Kinom, ali istovremeno i sa EU i SAD, Vučić je uspeo da uradi ono što je gotovo svima u početku izgledalo kao potpuno nemoguće.

Srbija od 2012. godine ne vodi više ni rusku, ni američku, ni evrounijatsku, nego samo i jedino srpsku politiku. Država Srbija posle mnogo godina radi isključivo u interesu Srbije. I to je suština

Srbija je danas na najboljem mogućem evropskom putu, ima veoma dobre odnose sa SAD, a istovremeno naša zemlja je jedina koja uspešno odoleva pritisku Zapada i ne uvodi sankcije Ruskoj Federaciji.

Ima tome već skoro pet godina otkako raznorazni - što beogradski, što briselski 'eksperti' - tvrde da je politika Beograda potpuno neodrživa, jerbo je nemoguće sedeti na dve stolice i jerbo ćemo, pre ili kasnije, morati da se opredelimo i izaberemo stranu. Svi ti nazovistručnjaci previđaju, međutim, prostu činjenicu da Srbija od 2012. godine ne vodi više ni rusku, ni američku, ni evrounijatsku, nego samo i jedino srpsku politiku. Država Srbija posle mnogo godina radi isključivo u interesu Srbije. U toj jednoj, samo naizgled prostoj rečenici, sve je stalo. Vučić je Srbiju vratio Srbiji. I to je suština.

Informer

Srbija je danas zahvaljujući mudroj politici na mnogo većoj ceni od realne. Sa nama sada najozbiljnije računaju i u Moskvi i u Pekingu i Briselu i u Vašingtonu

Poučen istorijom, i onom davnom i ovom bliskom, predsednik je veoma dobro razumeo da smo uvek najgore prolazili onda kada smo se opredeljivali i kada smo vodili tuđe ratove. Bogu hvala, ova država konačno gleda samo svoj interes. A naš interes jesu i ruski 'migovi' i kineske investicije u Železari i Boru i evrointegracije sa parama iz evropskih fondova, ali i američka politika koja više nije otvoreno antisrpska.

Konačno, da budem sasvim iskren, Srbija je danas zahvaljujući mudroj politici na mnogo većoj ceni od realne. Sa nama sada najozbiljnije računaju i u Moskvi i u Pekingu i Briselu i u Vašingtonu. Kada kažem računaju, mislim i na to što se mnogi moćnici na Zapadu smrznu kada dobiju izveštaje koji kažu da je Vojska Srbije jača nego ikada.

Posle posete Vladimira Vladimiroviča Putina i njegove poruke da će uvek i zauvek dosledno braniti interese Srba, svi oni koji su imali opasne planove sa nama moraće debelo da razmisle. Srbiju niko više ne može nekažnjeno da napadne. Sa Srbijom mora da se pregovara i dogovara. I trguje, zašto da ne...

Tagovi: