31.03.2019.

20:48

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DA SE PREBROJIMO!

Ovo je, bre, čista otimačina. Pokušaj da se Srbima ukrade država da bi se ponovo transformisala u tajkunsko preduzeće koje bi radilo za Đilasa i njemu slične lopove

I? Šta se onda desilo? Pa, skoro ništa. Ništa više od naslovne strane Informera, tri-četiri priloga na TV Pink i još nekoliko novinskih vestica objavljenih u onim nevidljivim stupcima sa strane. TV N1, na kojoj je Jeremić masno slagao, neće ni slovo da objavi, ni reč da bekne. Za njih, 'slobodne i nezavisne' novinare, nije nikakva vest to kada lider opozicije bude uhvaćen u najstrašnijoj prevari.

No, ovaj je primer samo poslednji dokaz. Dokaz da ovo što se trenutno igra na srpskoj medijsko-političkoj sceni nije nikakva politika, da ovo više nema nikakve veze sa demokratijom, slobodom, državom, nacijom, da ovde više nema principa, ideja, programa. Ama jok! Ništa od toga. Ovo je, bre, čista otimačina. Pokušaj da se Srbima ukrade država da bi se onda po petooktobarskom receptu ponovo transformisala u žuto, tajkunsko preduzeće koje bi radilo samo u interesu Đilasa i njemu sličnih lopova i hohštaplera. Njima trebaju državni milioni, a zapadnim moćnicima u Beogradu umesto države treba lutkarsko pozorište koje igra tačno onako kako se iz NATO svira. Spojili im se interesi. Da prevedem: Đilas, Jeremić, Obradović i ostali takozvani lideri priznaće Kosovo i pristati na ukidanje Republike Srpske, a zauzvrat biće im dozvoljeno da ponovo 'legalno' pljačkaju stotine miliona državnih para.

Problem

U tom njihovom planu, međutim, ima samo jedan problem. Veliki problem. A taj problem smo mi. Mi, Srbi. Jer mi se pitamo. U svakoj varijanti. I na izborima. I u pokušaju puča. Od nas zavisi

U tom njihovom planu, međutim, ima samo jedan problem. Veliki, nerešivi problem. A taj problem smo mi. Mi, Srbi. Jer mi se pitamo. U svakoj varijanti. I na izborima. I u pokušaju puča. Od nas zavisi. Od naše pameti. Od spremnosti da najgorima među nama prepustimo državu i budućnost svoje dece i unuka.

I zato, jedva čekam taj njihov 'dan D', tu subotu 13. april. Biće to dobra prilika da sve vidimo, da se prebrojimo. Jer, računam, biće onda posle tog 13. i neki drugi lep datum u aprilu kada ćemo se okupiti i mi drugi. Mi koji nismo za to da Đilas ponovo na državi zaradi 500 miliona evra, mi koji ne bismo da od vlasti napravimo servis za bogaćenje Jeremića, Obradovića i njima sličnih lezilebovića, mi koji nismo za politiku vešala i motorne testere.

Što bi rekao pesnik, ćeraćemo se još.

Tagovi: