06.10.2019.

20:22

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - FUDBALSKA LEKCIJA IZ DRŽAVE I NACIJE!

Elem, da se vratim na Zvezdu. U ove, rekoh već, tri nedelje - od Bajerna, preko derbija do Olimpijakosa - jasnije se i tačnije nego u bilo kom udžbeniku videlo kako to u Srba funkcioniše.
Vladan Milojević je, da objasnim, posle poraza u Minhenu i Humskoj, pa sve do 62. minuta utakmice sa Olimpijakosom bio 'prevaziđen', 'potrošen', i 'umoran' trener koga bi valjalo što pre smeniti kako ne bi više brukao i sebe i svoj klub. No, međutim, kada je Miloš Vulić izjednačio na 1:1, pa kad su Milunović i Boaći u mrežu 'grčke braće' glavama ubacili još dva komada, isti taj Milojević postao je suvi genije, najbolji trener svih vremena, čovek koji jedini zaslužuje da ponese status 'sedme Zvezdine zvezde'!?!
I to, bez imalo sramote, javno pričaju i pišu isti oni 'stručnjaci' koji su ga prethodno već bili otpisali i najurili.

"U ove tri nedelje - od Bajerna, preko derbija do Olimpijakosa - jasnije se i tačnije nego u bilo kom udžbeniku videlo kako to u Srba funkcioniše"

Pratite li me? Čovek koji je, bez ikakve sumnje, u eri posle Barija najveći i najbolji trener koji je radio na Marakani, bio je i od vatrenih zvezdaša proglašen maltene za idiota i invalida, sve zbog jednog poraza u derbiju i izgubljenog meča protiv moćnog Bajerna, trenutno verovatno najbolje ekipe u Evropi (Totenhem, vicešampiona Evrope, u Londonu su razvalili sa 7:2)!

Informer

"Preko noći je Milojeviću bilo zaboravljeno sve - i Liga Evrope i dve Lige šampiona i pobeda nad Liverpulom i remi sa Napolijem - i već mu je bio spremljen svilen gajtan!?!"

Preko noći je Miloju zaboravljeno sve - i Liga Evrope i dve Lige šampiona i pobeda nad Liverpulom i remi sa Napolijem - i već mu je bio spremljen svilen gajtan!?! Taman kao što je cela ekipa Crvene zvezde zbog dva poraza bila unapred otpisana i proglašena za gubitničku, netalentovanu i neuigranu skupinu poluamatera koja, da citiram velikog 'zvezdaša' sa šifrovane televizije, ne može više da ubaci gol ni tamo nekoj Mačvi. Ali, kad su moćnom Olimpijakosu uvalili tri komada, isti ti igrači postali su najbolji, najviši i najlepši na svetu, oni od kojih se sada očekuje da ako ne osvoje, a ono bar uđu u polufinale Lige šampiona!

Kolektivni fatalizam, prebrzo i olako odustajanje, sladostrasno osuđivanje i naslađivanje tuđom nesrećom i neuspehom, s jedne strane, i nerealno velika očekivanja kombinovana sa hroničnim kompleksom više vrednosti, s druge strane, to je ono što nas je kroz istoriju skupo i preskupo koštalo. To je ono što je srpsku naciju pre 2012. dovelo do same ivice državnog ponora. Onda smo, Bogu hvala, kao država počeli da se menjamo nabolje, svakoga dana, u svakom pogledu. Ali da bismo uspeli, svako od nas mora da bude bolji.

Tagovi: