24.11.2019.

20:13

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - VRHUNSKI UMETNIK


Podsetiću vas da su još u aprilu 2014. godine svi vajni medijsko-politički stručnjaci govorili da će Beograd u roku od nekoliko meseci morati da se pridruži sankcijama protiv Rusije ili će se u suprotnom i sam naći pod udarom zapadnih sankcija. Kako vidimo, nije se desilo ni jedno ni drugo. Srbija je danas gotovo jedina zemlja u Evropi koja nije "zaratila" s Ruskom Federacijom, a istovremeno ima najbolje moguće odnose i sa EU i sa SAD, pa i s NATO paktom. Srbija je danas zemlja sa bezmalo najvećim rastom BDP-a u ovom delu sveta, zemlja sa najviše direktnih stranih investicija, zemlja koja je izgradila nikad više autoputeva, zemlja u kojoj je prosečna plata veća od 500 evra, što je ubedljivo najviše u poslednjih 30 godina, zemlja čija je vojska jača nego ikad, zemlja koja odavno ne služi samo kao sitniš u potkusurivanju velikih i moćnih.

Kako, dakle, sve to jeste? Pa, pre svega tako što na čelu države imamo "vrhovnog umetnika mogućeg". Taj "umetnik", o Vučiću govorim, razume se, redak je primerak državnika među srpskim političarima. Imali smo mi kroz istoriju na stotine, na hiljade političara, ali državnike jedva da bismo mogli da nabrojimo na prste jedne ruke. Državnik je, jelte, onaj koji interese države i nacije uvek stavlja iznad svog ličnog ili partijskog interesa. Onaj kome osnovni motiv bavljenja politikom nije otimanje i trpanje prljavog keša u svoje džepove. A takvi su danas i ovde, složićemo se svi, gotovo nepostojeća, izumrla vrsta.

Da nije tako, da je Vučić samo apgrejdovana verzija tajkuna Đilasa (u šta hajteri svojom prljavom kampanjom pokušavaju već godinama da nas ubede), pa on odavno ne bi bio na vlasti. Našli bi mu milione na računima, pokazali bi te silne vile, kuće, stanove, firme, jahte koje je pokrao. Al' ne mogu! Jer, toga nema. Jer, za razliku od Đilasa, Jeremića i svih njih ostalih, Aleksandar Vučić nije lopov. I ne može biti ucenjen.

I zato on može i Rusima otvoreno da kaže šta misli o njihovim špijunskim igricama. I zato, siguran sam, ako ga zdravlje posluži, tekst o "vrhunskom umetniku" moći ćemo da reprintujemo na ovom mestu i 2022. i 2032.

Tagovi: