02.02.2020.

19:33

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Milo igra na sve ili ništa!

 

Čovek koji Crnom Gorom vlada duže nego što je Staljin vladao Sovjetskim Savezom, prevarant koji je na vlast došao kao veliki Srbin i vatreni zagovornik 'oslobađanja' Dubrovnika, sada mora da krene u otvoreni rat sa Srpskom crkvom, Srbima i Srbijom ne bi li svoju mafijašku državnu tvorevinu i definitivno utemeljio na principima Štedimlijine 'Crvene Hrvatske'.

Hoće li mu uspeti? Teško je to reći. Jer uspeh Milovog zločinačkog plana ne zavisi toliko od njega i brutalnosti njegove policije, već pre svega od spremnosti naroda Crne Gore, i Srba i Crnogoraca, da se odlučno suprotstavi odnarođenoj, paramafijaškoj oligarhiji čija je jedina ideologija lični profit.

Onaj, jelte, koji misli da se iza Milove politike krije bilo kakva ideja ili ideologija, taj grdno greši. Početak i kraj njegove politike leže samo u njegovom finansijskom i dnevnopolitičkom interesu. Đukanović, nemojte imati nikakve sumnje, danas nije Crnogorac ništa više nego što je 1991. bio Srbin. Nema taj čovek ni naciju, ni veru. On samo dobro zna da borba za vlast u njegovom slučaju znači i borbu za slobodu, borbu za zadržavanje desetina i stotina miliona evra koje je sa svojim bratom, sestrom, sinom i ostalim saučesnicima u pljački zgrnuo za trideset godina na vlasti.

I zato strašna nervoza, i zato brutalno hapšenje majke Milana Kneževića čiji je jedini greh to što je majka. I zato pretnje da će pohapsiti i u zatvore potrpati sve one koji se nalaze na čelu protestnih litija, sve koji istaknu srpsko-crnogorsku trobojku. I zato je, daj Bože da grešim, Milo Đukanović danas spreman i na veliko zlo, i na građanski rat samo da bi zadržao vlast.

U toj i takvoj, nimalo lakoj situaciji država Srbija mora da vodi najpametniju moguću politiku. Beograd mora da učini sve što može da pomogne Srbima u Crnoj Gori, ali nikako ne smemo dati povoda i prilike Đukanoviću da zameni teze, da sebe predstavi kao žrtvu nekakve 'velikosrpske agresije', što on uveliko pokušava da uradi.

Jer neće moći ni SAD, ni EU doveka da opravdavaju najstrašnije nasilje Milovog režima prema svojim građanima, čiji je jedini greh to što ne pristaju na pljačku.

Tagovi: