16.02.2020.

15:22

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - LAŽA I PARALAŽA

 

Jer nikako nije dobro i ništa ne valja danas, kada nam je rast BDP-a u 2019. rekordnih 4,2 odsto, u poslednjem kvartalu čak 5,8% (u decembru i čitavih 6,7%), nego je bilo dobro kada je u Đilasovo doba 2011. ta ista stopa rasta bila 1,4%. A još bolje je, nema zbora, bilo 2010, kada smo imali stopu rasta od 'impozantnih' 0,6%. Ipak, biće da je ponajbolje bilo 2009. u doba procvata dosističke, lopovske kleptokratije, kada smo imali ne rast, nego pad BDP-a od čak 3,1%!?!

I ništa ne valja danas, kada smo završili kompletan Koridor 10, i južno prema Grčkoj i istočno prema Bugarskoj, nije nikako dobro sada kada imamo autoput do Čačka i uveliko ga gradimo do Požege, nego je bilo baš super onomad kada su Đilas i njegovi lopovi za 12 godina na vlasti napravili samo onaj kobajagi autoput iz njive u Ubu do njive u Lajkovcu!

I baš je loše ovo danas, kada RTB 'Bor' i 'Železara' u Smederevu obaraju sve rekorde u proizvodnji, mnogo je loše to kada imamo istorijski najviše stranih direktnih investicija, kada gotovo u svakom većem gradu u Srbiji imamo nove, moderne fabrike, a bilo je baš divno i posve krasno kada su dosisti i od Bora i od Smedereva, i od Niša i od Leskovca, i od Pančeva i od Vršca, i od Čačka i od Kraljeva ekspertski pravili 'doline gladi'.

I, nema nikakve sumnje, bilo je neuporedivo bolje onda kada je Đilas trošio budžetske milione evra da bi na Novom Beogradu napravio kartonsko-gipsanu maketu Terazija, a danas baš ništa ne valjaju ni 'Beograd na vodi', ni fontana na Slaviji, ni renovirani Trg republike.

I, jeste, ništa ne valja ovih dana i meseci, kada je prosečna plata dostigla istorijski rekord od 500 evra (a toliku prosečnu platu nismo imali ni za vreme mistifikovanog Anta Markovića) i kada je prvi put otkad postoji država Srbija državni budžet u plusu, a bilo je mnogo dobro u leto 2012, kada je prosečna plata bila tek nešto oko 330 evra, a u bankrot budžetu imali smo para za još jednu-jednu i po penziju.

I, biće, na kraju, da su mnogo više o sirotinji brinuli Đilas i ostali dosistički, žuti lopovi za čijeg vakta je zagarantovani minimalni lični dohodak bio 17.136 dinara nego 'zli Vučić' i njegovi naprednjaci, koji su taj isti 'minimalac' podigli na više od 30.000 dinara...

Razumemo se.

Tagovi: