28.06.2020.

18:45

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - POLITIČAR KOJI IMA POLITIKU!

 

Politika, rođaci! Politika. Aleksandar Vučić je tako i toliko ubedljivo pobedio prosto zato što ima politiku. Ne znam da li ste primetili, ali on, predsednik nam države, jedini je danas i ovde koji se bavi politikom, a da zapravo ima politiku. Ima čovek plan i program, ima iza sebe sasvim konkretne, opipljive, svima jasno vidljive rezultate. Ima i ozbiljnu strategiju i najbolju moguću taktiku, a od svoje stranke je napravio najveću i najbolje organizovanu srpsku političku organizaciju svih vremena. I otuda onih 63% na parlamentarnim izborima i zato pobeda na više od 99% lokalnih izbora.

Jer, hajte da pogledamo, šta smo to mi, birači, imali pred sobom u nedelju 21. juna? S jedne strane jasnu, doslednu politiku, precizan popis svega dobrog urađenog u poslednjih osam godina i jasan plan šta je to što u naredne četiri mora da se uradi da bi naša deca imala bolju budućnost. A s druge strane? Pa, ništa. Skoro ništa više osim strašnih laži i bolesne mržnje. Gotovo ništa drugo do političke patologije koja se sva svela na ambiciju da se vlast otme na silu.

Prosečan birač u nedelju je, dakle, birao između novih autoputeva i starih demagoških priča; između sadašnje prosečne plate od 514 evra, koja će do 2025. sasvim sigurno porasti na 900 evra i prosečne plate od 330 evra, koju smo imali kada su oni, žuti 'eksperti' bili na vlasti; birao je između punog i praznog državnog budžeta; između novih i renoviranih bolnica i raspalog, opljačkanog zdravstvenog sistema koji je valjao samo dosističkim secikesama; između nikad jače i opremljenije Vojske sa 14 novih 'migova 29' i one Vojske koja nije imala para ni za akumulator za jedan jedini poluispravni 'mig'; prosečan birač birao je, da zaključim, između prošlosti i budućnosti, između budućnosti za našu, svu našu decu i budućnosti samo za njihovu tajkunsko-politikantsku decu. Izbor je, složićemo se, bio sasvim lak. Zato je i rezultat ozbiljan.

A taj rezultat je takav i zato što je Aleksandar Vučić, posle bezmalo osam godina na najvišim državnim pozicijama, i dalje noviji, svežiji, obrazovaniji, vredniji od svih njih u opoziciji. Ako ga Bog poživi, da mu zdravlja i pameti, ako se sam u nekom trenutku ne umori i ne odustane, vladaće on, dobar vam stojim, bar još dva puta ovoliko.

Živi bili, pa videli.