24.01.2021.

18:19

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - MINISTARSTVO ZA ĐILASA!

Pa da se svi mi više ne zamajavamo tamo nekim Ministarstvom za izbore (!?!) ili Ministarstvom za uređivanje RTS (!?!?), da ne gubimo vreme po kojekakvim okruglim stolovima, nego da direktno pređemo na stvar. Predlažem, jelte, da proglasimo Tajkuna za onog jednog, po rođenju predodređenog, za plavokrvog vrhovnog pripadnika najviše rase kome po božanskim zakonima pripada vrhovna vlast u zemlji Srbiji.

I onda da se donese i zakon koji će da propiše da NJKV Đilas ima da vlada bez obzira na to šta građani o njemu misle. Đilas mora biti vlast, njemu se mora predati državna kasa uprkos tome šta na to kažu i kako glasaju glupi i nedostojni Srbi. Tako, baš tako da piše u zakonu. I šlus. Nema tu šta dalje da se priča. Ne sme niko da prigovori, a svako ko misli ili, ne daj Bože, kaže nešto drugačije ima se momentalno zatući i proglasiti za krezubog i glupog plaćenika, sendvičara i vučićevskog bota.

Nije šala, stvar je ozbiljna. Doduše, više je ovo tema za psihijatriju nego za politiku, ali da je ozbiljno, jeste. I opasno. Sama činjenica da je Đilas ili neko njemu blizak smislio da javno zatraži osnivanje Ministarstva za izbore i Ministarstva za uređivanje medija, što nikada i nigde u civilizovanom svetu nije viđeno, dovoljna je da taj neko bude poslat u specijalizovanu ustanovu. Na posmatranje, za početak.

Alo, ljudi, pa jeste li vi normalni?! I znate li vi, uopšte, ko ste vi? Vi, đilasi, jeremići, obradovići, lutovci, marinike, vladike grigorije... svi vi da se saberete na gomili vas nema ni pet odsto, a hoćete vlast?! Aman, ljudi, pa kako? Je l' vi to stvarno verujete u onu poslovicu prema kojoj ne mrsi lep, nego uporan, pa mislite da će ako dovoljno puta ponovite laž, ona postati istina, a ako dovoljno puta kažete nešto glupo i besmisleno, to nešto će postati pametno i smisleno?!

Ne ide to tako, majčini sinovi, ne biva. Ne može na silu. U stvari može, ali niste vi ni za to. Vama bi najbolje i najpametnije bilo da batalite politiku i da se pozabavite nekim drugim poslom, ako uopšte znate bilo šta korisno i pametno da radite. Tako biste, možda, i dali šansu nekim drugim ljudima - pametnijim, vrednijim, obrazovanijim, da se pozabave opozicionom politikom, pa bi onda oni imali neke izglede da jednog dana dođu i do neke i nekakve vlasti.

p. s. Mada, kad malo bolje razmislim, ništa ne dirajte. Neka vas, đilasovci, ostanite baš takvi kakvi jeste, za bolje i niste.