21.02.2021.

19:25

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Milan Pavkov, lekcija života!

Pavkov je u leto 2018. bio najzaslužniji za plasman Zvezde u Ligu šampiona, dao je dva komada moćnom Liverpulu, a preksinoć je matirao i veliki Milan u poslednjim sekundama meča na Marakani. I tako je još jednom svima održao lekciju iz fudbala. I tiho se vratio u legendu. A ta legenda, rekoh vam već, jeste ponajbolja lekcija života. Lekcija koja kaže da se ljudi na kraju, ipak, dele samo na one koji znaju i one koji ne znaju, na one koji jesu i one koji nisu, na one koji rade i one koji pljuju. Ili, dakle, jesi ili nisi. Pavkov.

A kako je u fudbalu, tako je svuda. U državi, politici, medijima. Uvek i svuda imate one koji ćute, rade i postižu vrhunske rezultate i one koji sede sa strane i guraju klipove u točkove. Uvek će biti onih koji su najbolji u svom poslu i onih koji su dobri samo u pljuvanju i jalovoj mržnji.

Ti pljuvači i mrzitelji vrlo često su glasniji i u javnosti prisutniji prosto zato što su njima pljuvanje i mržnja osnovne delatnosti, osnovni smisao postojanja. Ali, na kraju, kada se saberu svi računi, kada se podvuče crta, ostaju i računaju se samo oni koji rade. I baš kao što se u fudbalskom svetu za godinu ili dve niko neće sećati hejtera i njihovih plaćenih medijskih kampanja, a Pavkov će zauvek ostati zapisan u istoriji - isto tako će i đilasovski bolesnici vrlo brzo biti zaboravljeni, a konkretni rezultati aktuelne srpske politike na čelu sa predsednikom Vučićem zauvek će ostati da služe na polzu ovoga naroda i ove države.

Neka ih, dakle, neka laju, neka reže, a vi radite svoj posao. I budite najbolji. Onda vam niko neće moći ništa, a ponajmanje bolesni hejteri. Tri legendarna "komada" Milana Pavkova u mrežama najmoćnijih i najbogatijih fudbalskih evropskih velikana niko nikada neće moći niti da obriše, niti da poništi. Tu se mržnja ne računa.

Baš kao što laži ne mogu ništa istini o istorijskim uspesima srpske države na čelu sa Aleksandrom Vučićem. A istina je da smo mi danas, prvi put otkad je sveta i veka, evropski šampioni u ekonomiji, da smo u ratu protiv smrtonosnog koronavirusa među najboljima na svetu, da gradimo nikada više autoputeva, pruga, mostova, fabrika, bolnica... Istina je da je Srbija danas regionalna sila u najboljem smislu te reči.

A vi, gospodo hejteri, pljujte, mrzite, lažite, režite. Ne vredi vam to. Ne biva i nikada biti neće. Mržnja nikada neće pobediti ljubav. Nerad nikada neće pobediti rad.
Ili jesmo, ili nismo. Pavkov.