14.03.2021.

19:22

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Novinarska mafija!

- Stevo, Velja je, šta radiš?

- Eee, ćao Veljo, ćao, brate moj, gde si?

- Gde si ti?

- Evo, krenuo malo na Kopaonik, imam neku konferenciju... Nego, Veljo, ono smo danas objavili, završili smo ti sve...

- Sve znam, Stevo, brate moj, sve znam, zato te i zovem, da te vidim, da ti donesem ono, kako se zove...

- Molim te, Veljo, rekao sam ti, ne treba, ne treba ništa. Ti znaš koliko ja tebe volim... Tako da neću o tome uopšte da pričam.

- I mi tebe volimo, brate, ali što se ono kaže, da ne bude... zbog malera, radi malera.

- Hvala ti puno... Ajde, vidimo se, u nedelju kad se vratim.

- Hvala, ajde, ćao, ćao...

Ovaj i ovakav razgovor šefa mafije Veljka Belivuka - Velje Nevolje i glavnog urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića - Steve Kuke nikada nije snimljen, ali lako je moguće da se u vrlo sličnom obliku zaista i desio. Ovaj transkript moja je fikcija, ispisana na osnovu presretnutog razgovora Belivuka i onoga Vuletića i on ima za cilj da pokuša da plastično pokaže kako to izgleda kada 'nezavisni' i 'istraživački' novinar, 'uvaženi' i sa Zapada masnim kešom potplaćeni glavni urednik koristi šefa mafije kao ' kredibilni izvor'.

Ima pravo, odmah da se razumemo, predsednik Vučić kada kaže da svaki novinar može i sme da koristi svaki izvor. Činjenica je da je novinarski izvor svetinja, u njega niko ne sme da dira, ali javnost ima puno pravo da zna ko sa kim radi i ko od koga dobija pare i informacije. U novinarskom poslu izvori otkrivaju sve. Kada znate ko plaća neki medij i ko kroz taj medij plasira svoje informacije, onda će vam sve biti jasno.

Taman kao što je svima danas u Srbiji jasno šta je i čemu služi KRIK i ko je i kome služi njihov glavni urednik Stevan Dojčinović, u široj javnosti poznatiji kao Steva Kuka. Posle izjave Nenada Markovića, oca otetog i najverovatnije zverski ubijenog navijača Strahinje Markovića, da mu je glavoseča Belivuk januara ove godine, samo par nedelja pre hapšenja, lično rekao da se javi KRIK-u; nakon svedočenja policajaca da su Dojčinović i 'krikovci' od mafijaša iz vrha MUP dobijali slike načinjene tokom nezakonitog praćenja Vučićevog sina Danila; sasvim je jasno, jelte, da je dotični KRIK delovao kao novinarsko krilo mafije.

I sad, nisam ja pravnik, ne znam, može biti da to nije nikakvo delo, da to po zakonu uopšte nije kažnjivo, ali jako je važno i lekovito da se konačno sazna puna istina o onome što se u Srbiji pretenciozno i sasvim lažno u javnosti predstavlja kao 'slobodno' i 'nezavisno', takozvano istraživačko novinarstvo.

I mogu Steva Kuka i njegovi 'krikovci' da kukumavče koliko hoće, da lažu kako im 'zli i prljavi tabloidi' crtaju mete na čelu, ali istinu više ne mogu da sakriju.
Ljubi ih brat. Njihov brat Velja.