22.08.2021.

19:20

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ŽVAKAĆE GUME

 

To danas odlično razumeju mnogi u Avganistanu. To će uskoro razumeti i svi oni koji odrađujući ropsku porciju vašingtonskih čvaraka pokušavaju da od Srbije naprave Avganistan. Onoga trenutka kada Amerikanci shvate da više nisu 'slatki', da iz njih nema šta još da se iscedi, završiće na deponiji, u đubretu, tamo gde je već odbačena gomila 'žvakaćih guma' iskorišćenih u jalovim pokušajima da se Srbija vrati u status dosističkog provizorijuma đilasovskog tipa.

Elem, hejtere i ostale mrzitelje na stranu - svakome njegov posao - nego zapitajte se svi vi i iskreno sami sebi odgovorite: Šta je to danas u Srbiji lošije nego 2012? U kojoj je to sferi društvenog, državnog života danas gore nego što je bilo? U čemu smo mi to ove 2021. manje uspešni nego što smo bili pre devet godina? Ima li takvog nečega? Ili će, ipak, biti da je Srbija danas ekonomsko-politički neuporedivo naprednija i uspešnija država? Država koja je svakoga dana u svakom pogledu sve više država u pravom smislu te reči. Država koja ume, može i sme da vodi zaista nezavisnu politiku. Država koja je danas mnogo bolje mesto za život sve naše dece i svih naših unuka...

I baš kao što u Lazinoj pričici o 'amerikanskoj žvakaćoj gumi' mogu da se prepoznaju domaći, unutrašnji izvršioci najprljavijih medijsko-političkih radova, tako bi nad tom pričom morali dobro da se zamisle i svi oni izokola, iz regiona, oni koje zapadne gazde pripuštaju s lanca da reže, laju i ujedaju Srbe i Srbiju. Pre ili kasnije i oni će svi biti ispljunuti i zaboravljeni.

Nisam, naravno, lud da poverujem u bajku prema kojoj će u skoroj budućnosti Amerikanci da se tek onako povuku sa Kosova i iz Bosne, nisam lud da uopšte pokušam da poredim Avganistan i Srbiju ili, ne daj Bože, Srbe i talibane, sve što hoću da kažem jeste da žvakaće gume na kraju završe na otpadu, u đubretu, to im je sudbina koju, šta god radili, ne mogu da izbegnu.

U međuvremenu, mogu te žvake da posluže i da se napravi pokoji veliki, šareni balon, poput onih koje ovih dana gledamo na hitlerovsko-staljinistički cenzurisanom Tviteru, ali na kraju svi će ti baloni pući. Da prevedem na srpski: mogu lažovi da lažu, mogu hejteri da mrze, ali konkretne rezultate rada, rezultate ozbiljne i odgovorne politike nikako, nijednom gumicom, nikakvom žvakom, ne mogu da izbrišu ili sakriju.

Rad na kraju uvek pobedi.