12.09.2021.

20:59

Foto: Printscreen/TV happy

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ĐILASOV POTEZ

 

Jer nema tih izbornih uslova pod kojima bi Srbi pristali većinski da glasaju za Đilasa; jer nema te sile, pa makar se ona zvala i Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, koja bi mogla da njega, Tajkuna jelte, bez izbora proglasi za predsednika ili bar premijera.

I to je suština, tu počinje i završava se svaki problem. Kada činjenicu da Đilas hoće na vlast uparite sa faktom da Srbi u ogromnoj većini nikada i nipošto neće da glasaju za njega, onda mnogo toga bolje, brže i lakše razumete.

Dragan Tajkun Đilas ostaće zauvek, u istoriji Srbije, zapisan kao verovatno najkorumpiraniji političar svih vremena, onaj koji je za vreme dok je bio na vlasti zvanično, po izveštajima APR-a, sa svojim firmama 'zaradio' 619.688.269 evra! To je ono što se našlo na računima, a koliko je para još bilo van njih, to možemo samo da pretpostavimo. I onda, ako pretpostavimo - a sasvim je to realno - da je taj, ukupni saldo Đilasovog tajkunskog bogatstva negde blizu milijarde evra, e tada nije teško shvatiti patološku, histeričnu želju Đilasa za novom državnom foteljom, jerbo ona u njegovom slučaju znači nove stotine miliona evra brzog i lakog keša.

Mi ovde, dakle, govorimo o velikoj igri, igri u Đilasovo sve ili ništa. On bolje od svih nas zna da bez vlasti, bez države nikada više neće moći da zgrće milione i milijarde. On, 'mašinski mozak', ume da računa, pa dobro zna da će 'opoziciona politika' za još godinu ili dve da mu pojede veliki deo tajkunskog imetka. I zato je opasan.

Suočen sa saznanjem da ga Srbi neće, konačno shvativši da nema ništa ni od scenarija u kome bi ga nekakvi evrounijatski moćnici na silu postavili za gubernatora, Đilas će ove jeseni morati da povuče radikalni potez. A samo jedan mu je na raspolaganju. Nasilje. Što veće i što radikalnije nasilje.

Neće, naravno, Tajkun nikoga sam, lično, da napadne. Taj je jak samo kada treba da se prebije bivša žena i njen stari tata, ali hoće - nemojte u to imati sumnje - preko svojih medija i ekstremista pokušati da situaciju u Srbiji dovede do usijanja, da legalizuje i legitimizuje sezonu lova na sve one koji ne pristaju na njegovo krunisanje.

Đilasu, da se razumemo, trebaju razbijene glave. Tuđe. To je njegova jedina šansa. A kada tu njegovu jedinu šansu dovedete u vezu sa poslednjom šansom Mila Đukanovića koji prošle nedelje na Cetinju zamalo nije izazvao krvavi građanski rat, čitava priča onda, zar ne, postaje znatno konkretnija. I mnogo opasnija.

I zato, u pamet se, braćo Srbi.