10.10.2021.

19:01

Foto:

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Istraga "Jovanjice"


Verovali smo, kako to elementarni red nalaže, policiji, tužilaštvu i ostalim nadležnim državnim organima. Sad, međutim, kako vidimo i saznajemo - svašta tu nešto nije bilo tako kako nam je zvanično saopšteno. Niti je to tamo u Pazovi bila najveća narko-plantaža; ispostaviće se, jelte, da je "trava" u "Jovanjici" dobrim delom bila industrijska, medicinska konoplja za čiju proizvodnju su postojale dozvole i i sertifikati nadležnih vlasti; ali, što je još važnije - izgleda da je operacija "Jovanjica" bila pokušaj državnog udara!

I možete vi sad da mi skočite za oči i optužite me za šta god hoćete, ali dajte da prvo poređamo činjenice, onako po redu. Predrag Koluvija, koji je posle skoro dve godine provedene u pritvoru pušten u kućni pritvor, u svom prvom intervjuu rekao je da su mu policajci, naveo je i njihova imena, nudili nagodbu - da potpiše lažno priznanje u kome bi kao glavnog narko-dilera optužio Andreja Vučića, brata predsednika Srbije!?! I još je rekao da je tužilac (opet je naveo ime i prezime) sedeo ispred kancelarije u kojoj su ga ubeđivali da optuži Vučića sa već spremnim nalogom za hapšenje Andreja!? Pobrojao je Koluvija konkretna imena i prezimena, datume, vremena, lokacije, i još je poručio da je spreman da ide na poligraf.

Zašto odjednom mediji, analitičari i stručnjaci - isti oni koji su letos tražili hitnu istragu očiglednih laži Veljka Belivuka - sada kažu da nema potrebe za bilo kakvom istragom tvrdnji Predraga Koluvije?!

I? Šta je problem? Zašto sve to ne bi bilo istraženo? Zašto odjednom mediji, analitičari i stručnjaci - isti oni koji su letos tražili hitnu istragu očiglednih laži Veljka Belivuka - sada kažu da nema potrebe za bilo kakvom istragom?! Kako to? Pa ko uopšte može da bude protiv istrage ovako teških optužbi, ko osim onoga ko pokušava da sakrije istinu?!

A istina je po svemu sudeći, strašna! Neko je, sve ukazuje na to, imao ideju da u slučaju "Jovanjica" montira lažne optužbe, uhapsi Andreja i sruši Aleksandra Vučića! Naravno, taj neko nije onaj policajac koji je ubeđivao Koluviju, to nije ni onaj tužilac koji je unapred otkucao nalog za hapšenje predsednikovog brata, to nije samo ni ona Dijana Hrkalović, koja ponovo odbija da bude ispitana na poligrafu!?! Ne! Taj neko je mnogo moćniji, taj je neko čovek iz samog vrha države, neko ko je hteo da, u saradnji sa strancima i tajkunima, otme vlast.

Moglo bi se, na kraju, ispostaviti da je ovo tačka preloma. Ili će ova država imati dovoljno snage i odlučnosti da se obračuna sa zločincima ili će oni, najgori banditi, na kraju zavladati Srbijom.
Ili jesmo ili nismo.