28.11.2021.

18:00

Foto: printscreen

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - DRŽAVA

 

I ruski gas za 270 dolara u trenutku kada ceo svet isti taj gas plaća više od 1.000 dolara. I ovonedeljne investicije u beogradski metro i brzu prugu od Novog Sada do Mađarske od ukupno 5,6 milijardi evra. I devet autoputeva i brzih saobraćajnica, koji se istovremeno ubrzano grade širom Srbije. I 300.000 dinara za svako prvorođeno dete i 20.000 evra mladim majkama za kupovinu prvog stana. I ubedljivo najviše direktnih stranih investicija, najviše modernih fabrika širom Srbije. I najmoćnija vojska u regionu koja je sada jaka skoro koliko i oružane snage Hrvatske, Albanije i Bosne zajedno...

Srbija je danas, dakle, država u pravom smislu te reči. Prvi put u modernoj istoriji potpuno suverena u odlučivanju, dovoljno uspešna, kadra i vlasna da na najbolji mogući način reši svaki problem, da se izbori sa svakom krizom, da vodi računa o svakom detetu, svakoj majci, penzioneru, Srbija danas, da parafraziram Aleksandra Vučića, ne ide, nego trči, najbrže moguće trči napred, pravo u bolju budućnost. Srbija svakoga dana u svakom pogledu postaje sve bolje mesto za život naše dece, naših unuka i njihove dece i njihovih unuka.

Mogu hejteri da lažu koliko god hoće, mogu svakoga dana da izmišljaju i lansiraju sve nove i nove zvečeće, lažne afere, ali istinu, činjenice i konkretne rezultate ne mogu nikako da sakriju i ponište.

Elem, kada se jednoga dana bude pisala istorija vremena koje mi sada živimo, tamo negde za 30, 50 ili 100 godina, ostaće zapisano da je ova naša generacija konačno uspela da izgradi moćnu državu. Mi smo ti koji smo snove naših pradedova i dedova, naših očeva, baka i prabaka pretvorili u javu. Sve ono o čemu smo kao narod maštali, sve ono čemu smo se nadali sada se, evo, ostvaruje. A tek smo počeli.

Srbija će, ako Bog da, u narednih deset godina ekonomski stići i prestići i veliki broj zemalja, članica Evropske unije. Preterujem? Lupetam? Može biti. Ali pre nego što to zaključite, upitajte sami sebe da li biste u leto 2012. poverovali da će Srbija potkraj ove 2021. biti ova i ovakva zemlja? Setite se zmijarnika i ruševina na mestu gde je danas Beograd na vodi, proguglajte podatak koliko smo onda gradili, a koliko sada gradimo i koliko već imamo izgrađenih kilometara najmodernijih autoputeva, uporedite ondašnju i današnju prosečnu platu, ondašnje i današnje investicije, ondašnju i današnju stopu nezaposlenosti...

Konkretni rezultati konkretne politike. Rekoh vam već. To vam je to. I samo to se računa.