19.12.2021.

19:29

Foto: Informer

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Politika, logika, smisao, Čaušesku!

 

Slično vam je, gotovo isto, i sa politikom. Može u njoj, nekoj konkretnoj politici, da nema ni prava, ni pravde, ali ne može i ne sme da nema logike. Jer, najopasnija je politika bez logike, politika bez smisla, politika stihije i haosa.

Pišem, razumemo se, o onome što danas i ovde samo sebe naziva opozicijom. U Srbiji je, na toj strani 'barikade', i previše jako opasnog besmisla. Besmisla koji kaže da neko ima pravo na vlast samo zato što to tako kaže, samo zato što on misli i smatra da je pametniji i bolji. U tom i takvom 'sistemu besmisla' nema nikakve veze ko ima podršku naroda, za koga je ogromna većina građana, ko ubedljivo pobeđuje na svim izborima. Ne! Važno je samo ono što oni kažu, jer samo i jedino oni imaju pravo na glas i na izbor, oni koji su 'pametniji i bolji'. Zašto? Pa, zato. Kako? Pa, eto tako. I šlus. Kraj i tačka, nema zapete, nema bilo kakve dalje rasprave, ne važe tu nikakvi argumenti.

E, u toj i takvoj situaciji onda je i sasvim normalno da 'uvaženi građanin', slavni filmski režiser Goran Marković izjavi za 'ugledni nedeljnik' kako Vučić mora pod hitno da se povuče sa vlasti ili će biti streljan kao Čaušesku!?! Zašto, kako, otkud sad pa to? Pa, zato, tako i otud što to kaže 'uvaženi' Marković, jedan od pametnijih i boljih, onaj plavokrvi koji ima pravo glasa, onaj koji zna, ume i koji treba da odlučuje.

U sistemu političkog besmisla normalno je da 'uvaženi građanin' Goran Marković izjavi za 'ugledni nedeljnik' da Vučić mora pod hitno da se povuče sa vlasti ili će biti streljan kao Čaušesku!?!

I, kao što već rekoh, ne vrede tu nikakve činjenice, ne broje se rezultati, ama baš ništa nije važno, ništa osim onoga što kažu jurišnici politike besmisla, politike lišene svake logike, politike u čijoj srži nema ničega osim bolesne mržnje i još bolesnije politikantske ambicije.

Ne razumete?! Nije vam jasno kako je uopšte moguće javno pozivati na streljanje predsednika i prizivati mu strašnu sudbinu Čaušeskua? Ma ko ste vi uopšte da bilo šta razumete i zašto bi uopšte vama bilo šta trebalo da bude jasno?! Niste vi tu da mislite, nego da slušate one koji znaju, one 'pametnije i bolje' - markoviće, đilase, marinike, ćute, save i ostale škore...

Ko to ne prihvati, ko se ne pridruži hejterskoj histeriji, ko samo pokuša da kaže nešto pošteno o Vučićevoj politici, taj se ima odmah proglasiti za plaćenika, bota, sendvičara i uopšte krezubu budalu.

Zašto? Zato! Kako? Pa, eto tako.