23.01.2022.

19:25

Foto: Informer

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - NEGACIJA ŽIVOTA

 

Baš kao u onom starom vicu u kome žena nahvata muža na gomili sa švalerkom, a on joj govori da ne treba da veruje svojim očima, nego treba da veruje njemu, isto tako danas i ovde oni koji su sami sebe izvikali u nekakve opozicione lidere hoće sve nas da ubede kako je istina samo ono što oni kažu. 

Nije važno šta vidimo, nije važno šta kaže bilo ko drugi - pa bio taj neko i neupitni autoritet na globalnom nivou poput Svetske banke, OEBS-a ili 'Fajnenšel tajmsa', na primer - računa se, ima i mora biti samo i jedino onako kako oni, drugosrbijanski kvazielitisti, kažu da jeste.

U toj i takvoj naopakoj postavci stvari sasvim je onda moguće da 'nezavisni' novinari sa TV N1 upoređuju premijerku Anu Brnabić sa zločincima iz nacističkih logora smrti (!?!), u tom i takvom medijsko-političkom poretku sasvim je uobičajeno i nije ništa čudno ni to kad Dragan 619 miliona Đilas javno preti kako će odgovarati 'svi oni koji su se nelegalno obogatili'!?! I nema tu i ne važe se autoputevi, nema brzih pruga, nema škola i bolnica, nema Beograda na vodi, nema istorijski rekordnih prosečnih plata i penzija, nema najvišeg BDP-a u istoriji, nema nikad jače Vojske, ne računaju se silne milijarde stranih investicija, ne računa se početak gradnje metroa, ne valja ni stabilan kurs dinara, nego bi ponajbolje bilo da se poveća inflacija i tako podstakne privredni rast (genijalna ideja bivšeg guvernera NBS Dejana Šoškića objavljena u poslednjem nedeljniku 'Nin')...

I sve vam je to tako. Sve u stilu: Ne verujte sami sebi, ne verujte svojim očima i svojim novčanicima, ne verujte nijednoj instituciji, nego verujte samo i jedino Đilasu i samo i jedino njegovim 'profesionalnim' i 'nezavisnim' medijima. A ti mediji kažu da je u Srbiji danas sve najgore i najstrašnije, da baš ništa ne valja, pa čak ni ono što oni prethodno proglašavaju za jedino moguće i najbolje rešenje!?! Godinama su, tako, tražili nezavisno pravosuđe, kukali kako je strašno to što se sudije i tužioci biraju u parlamentu (baš kao i u Nemačkoj!?!), a onda kada država, kada vlast na referendumu izgura rešenje prema kome pravosuđe dobija potpunu nezavisnost, onda najednom ni to ne valja!?! Kada je, dakle, Vučić za EU, oni su, bolesni hejteri, i protiv EU, kada je država za nezavisno pravosuđe, oni su onda i protiv toga!?!

Mržnja. Bolesna mržnja. I još bolesnija želja da se na silu otme vlast. To je njihova jedina politika, jedina ideja. Iz te i tolike mržnje, iz takve strašne bolesti ne može se, na kraju, izroditi ništa dobro. Za njih, pre svega.