21.08.2022.

18:42

Foto: Informer

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: Kosovo - mi Srbi nemamo više kud


Rat je prirodno stanje čoveka, napisao je odavno Tomas Hobs. Ispostaviće se da je rat i 'prirodno stanje' nas Srba. Nikad ili gotovo nikada našim izborom, skoro uvek nametnut voljom onih većih i silnijih, rat je 'prirodno stanje', rat je sudbina gotovo svake srpske generacije, vekovima.

Ne prizivam, daleko bilo - ko se ratu radovao, rat mu u kući bio - ali nisam ćorav, pa onda vidim kako nam opet pakuju, kako na Zapadu iz starih imperijalnih vitrina vade otrove i na svojim paklenim medijskim mašinama zakuvavaju novo zlo po receptu isprobanom devedesetih godina prošlog veka. Mi Srbi smo, dakle, unapred za sve krivi, pa čak i onda kada baš ni za šta nismo krivi. Mi smo krivi i za to što onaj psihopata Aljbin Kurti hoće da ljudima sa severa Kosova otima lične karte, registracije i automobile, mi smo unapred krivi i za to što oni pucaju na nas, mi smo krivi i što oni, sada već sasvim otvoreno, planiraju i najavljuju 'crnu Oluju'!?!

Rat je prirodno stanje čoveka, napisao je odavno Tomas Hobs. Ispostaviće se da je rat i 'prirodno stanje' nas Srba

Elem, da se vratimo na početak - Srbi više nemaju kud! Kao država, kao nacija, naprosto nikako ne možemo da pristanemo da mirno gledamo neko novo etničko čišćenje, neki novi pogrom Srba.

To nije opcija. I to bi morali da razumeju svi oni koji danas na Zapadu, u ime Prištine, odlučuju. Ako nas, gospodo, ostavite bez izbora, mi ćemo raditi ono što moramo. A vi? Šta ćete vi? Da neće možda taj vaš NATO pakt opet da bombarduje Beograd, Niš, Novi Sad, Grdelicu, Suboticu? Da nećete opet da ubijate nevinu srpsku decu sve u ime 'demokratije' i 'ljudskih prava'?! Da nećete možda danas, 23 godine posle agresije 1999, da pokušate kopnenu invaziju na Srbiju?!

Može vam se, znamo mi to. Jači ste, silniji i bogatiji. Ali ne biste bili ni prvi ni poslednji 'jači' koji su na Srbima i Srbiji polomili zube. Uzmite bilo koji istorijski udžbenik. Tamo vam sve lepo piše.