28.08.2022.

18:05

Foto: Informer

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Zlo vreme

 

O Srbiji i Srbima govorim, o Kosovu, o ratnoj opasnosti koja nam je svima nad glavama iako ovog avgusta mnogi od nas zabijaju glavu u mora i bazene i odbijaju to da vide. O medijima, samozvano nezavisnim i profesionalnim, o novinarima, urednicima, takozvanim intelektualcima, pripadnicima žute ološ-elite. O svima onima koji sada već otvoreno i svakodnevno navijaju za najgoru srpsku nesreću ne bi li sami sebi obezbedili još pokoju ropsku porciju čvaraka.

Koliko god svi oni pričali o nekakvim principima i vrednostima, europskim, ljudskopravaškim, šatroekološkim, koliko god oni naokolo glumatali brigu za narod i državu, istina je da je njihov interes zapravo interes najcrnjih srpskih neprijatelja, onih sa Zapada i onih iz regiona; jerbo samo nacionalno i ekonomski poražena i ponižena Srbija jeste idealan plen za tajkunske hijene i njihove medijsko-političke lešinare. Ko ne veruje, ko ne razume, taj neka se samo seti kako je to bilo kada su oni, žuti nitkovi, vladali ovom našom zemljom.

Koliko god oni pričali o principima i vrednostima, europskim, ljudskopravaškim, šatroekološkim, koliko god glumatali brigu na narod istina je - njihov interes je interes najcrnjih srpskih neprijatelja

Preterujem? Mrzim ih? Vodim hajku protiv 'nezavisnih' medija i novinara? Pa, neće biti. Ali, evo, priznaću da je sve do mene, samo mi vi prvo recite kako se to desilo da u jednom danu dva tajkunska ološ-elitna dnevna lista ovde usred Beograda objave tekstove u kojima hvale Kurtija, a napadaju predsednika Vučića?! Otkud to da Šolakov, đilasovski dnevnik 'Nova' preko cele naslovne raspali: 'I Vučić i Kurti da siđu sa brvna' (sa sve slikom nervoznog Vučića koji grize usnu i nasmejanog i smirenog Kurtija!?!), dok u 'Danasu' tzv. kolumnistkinja Snežana Čongradin piše da je šef srpske države 'inspirator ubistava' dok je Aljbin Kurti žrtva zločinačkog Miloševićevog režima koji je nevin 'čamio' u zatvoru u Požarevcu!?!

Da li, hoću da pitam, iko bistriji od kokošje supe misli da je bilo šta od ovoga slučajno, da su glodur 'Nove' izvesni Pivljanin i gorepomenuta Čongradinova sami od sebe došli na ideju da hvale Aljbina, a linčuju Aleksandra?! Da li iko kome koeficijent inteligencije nadilazi broj cipela može da poveruje da su kafansko-žurnalistički mislioci level Draža iz 'Danasa' sami osmislili kampanju kojom se danima i nedeljama već izjednačavaju dželat i žrtva, kojom se Srbi prikazuju kao krivci za sve, pa i za to što neki Šiptari hoće da ih pobiju i proteraju sa severa Kosova?!

Ništa od svega toga, naravno, nije slučajno. I ništa nije 'nezavisno'. A vi, kako ste?