23.10.2022.

20:47

Foto: privatna arhiva

Vesti

Nebojša Bakarec: Vučić uspeo nemoguće- Predložio je 100% prosrpsku, kriznu, ekspertsku, reformsku Vladu, pretežno Vladu žena!

Koalicioni partneri (SPS, PUPS, SDPS, SPP, HDSV, JS) nisu predložili ni jednu ženu za kandidata za ministra. Koalicioni partneri će imati osam ministara čija su imena saopštili – SPS-Ivica Dačić, Novica Tončev, Đorđe Milićević, Branko Ružić, JS-Rade Basta, DHSV-Tomislav Žigmanov, SDPS-Husein Memić, PUPS-Milan Krkobabić.

Informer

 

Napominjem da su ostale nepopunjene tri pozicije, dva ministarstva koja će predložiti SNS- ministarstvo telekomunikacija i ministarstvo za javna ulaganja, i jedna pozicija za ministra bez portfelja koju će predložiti Stranka pravde i pomirenja (SPP).

Nova Vlada će biti Vlada kontinuiteta i stabilnosti. Nova Vlada će biti Vlada i kriznog i reformskog menadžmenta. Nova Vlada će biti spremna na kompromise, fleksibilnost i funkcionisanje u kriznim okolnostima. Odnos prema ratu u Ukrajini i problemu na KiM, su dve poluge iracionalnog i stravičnog pritiska stranaca na nas. Mi imamo više nivoa odbrane, koje je uspostavio predsednik. Jedan je da zahtevamo da se međunarodno pravo i teritorijalni integritet moraju poštovati i u slučaju Srbije i Ukrajine, a drugi je da odolimo ucenama i pretnjama, i da štitimo svoje interese. Od predsednika Vučića treba učiti kako se živi Država, kako se ostaje uspravan, kako se čuva obraz i dostojanstvo nacije. Vučić je Državnik koji je od Srbije napravio zemlju u kojoj je zadovoljstvo živeti, u kojoj ima mesta za sve, i iz koje se neće odlaziti nego će se u nju vraćati. Vučić zna i ume da od Srbije napravi državu po meri svih građana, da pomiri različitosti, da naša kultura, tradicija i multietničnost, budu naša prednost, a ne kamen spoticanja. Državnik Vučić je garant mira, stabilnosti i ekonomskog rasta.

Informer

 

Na Glavnom odboru sam se javio za reč i rekao, kratko, u govoru od četiri minuta:

„Za mene je svako Predsedništvo, svaki Glavni odbor, svaka sednica Skupštine Srbije, praznik i najvažniji dan mog života, i tako se i ponašam. Neki kažu da će buduća Vlada, biti ratna Vlada. Možda. Međutim, jedno je sto posto sigurno, buduća Vlada će biti 100% prosrpska Vlada, koja će raditi isključivo u interesu Srbije. Hoću da naglasim ono ćemu nas uči predsednik, a to je da je veoma važno da svi u Vladi i stranci budu svesni da treba da zastupaju samo interese Srbije. Naša stranka zahvata široko biračko telo, levo, desno, celu medijalu. I ljubitelje istoka i zapada. Primer kako ne treba raditi je naša opozicija, podeljena na prozapadni levi sektor, i proruski desni sektor. I jedni i drugi najmanje zastupaju interese Srbije. Levi sektor ima gazde u Briselu i Vašingtonu. Levi sektor bi da prizna lažnu državu Kosovo, da uvede sankcije Rusiji, da se učlanimo u NATO i da se uključimo u sukob u Ukrajini kao što to radi EU. Desni sektor ima gazde u Moskvi. Desni sektor bi da Srbija ratuje na Kosovu, ali da njihova deca ne idu u rat, već tuđa. Desni sektor podržava Rusiju u ratu protiv Ukrajine. A ko zastupa interese Srbije? Jedino predsednik Vučić i naša stranka! Patriotizam nije zastupanje interesa zapada. Patriotizam nije zastupanje interesa Rusije. U Srbiji patriotizam znači biti na strani Srbije, raditi u interesu Srbije, i jedino Srbije! Tome nas uči predsednik Vučić.

Svedoci smo neviđenih pritisaka i pretnji Srbiji, da kažnjava druge države, da se odrekne dela svoje teritorije, da se opredeli, da zauzme stranu, da bude na pravoj strani istorije! Srbija se vođena predsednikom, opredelila i zauzela svoju stranu - ZA SRBIJU! Srbija je na strani Srbije! Srbija je uvek na pravoj strani istorije – i dok je bila 500 godina pod ropstvom Osmanlija, u Balkanskim ratovima, u Prvom svetskom ratu, u Drugom svetskom ratu, 1999. godine i danas!

Zamiliću vas da poštujemo i čuvamo jedni druge u stranci, jer Srbija nema nikoga drugog osim nas!

Za kraj, moja mantra, koju ću uvek izgovoriti - Predsednik Vučić je bio političar pre 10 godina. Danas je Državnik. Predsednik Vučić je otac jedne nove, bolje Srbije koju je sa nama izgradio za ovih 10 godina. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Živela Srbija!“.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS