20.11.2022.

17:00

Foto: Insajder/Zoran Sinko

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - POBEDIĆEMO!

 

A ta srpska pobeda, o kojoj bih danas ovde da vam pišem, jeste srpska država. Bogatija, uspešnija, perspektivnija, moćnija i poštovanija nego ikada pre u modernoj istoriji. Ta srpska pobeda jeste prosečna plata od 700 evra, sa sasvim realnim izgledima da do 2025. bude i hiljadu i više, ta srpska pobeda jesu i autoputevi i brze pruge i nove škole i bolnice, ta srpska pobeda jeste i svaka nova fabrika, i svako novo radno mesto, i svaki najbolji student koji odluči da u Srbiji ostane ili da se u Srbiju vrati ne bi li ovde, u svojoj otadžbini, radio i gradio.

Uvek je, naravno, moguć i onaj, ne do Bog, najgori scenario. Onaj u kome bi strani moćnici sve nas i u Srbiji i u regionu gurnuli u neki novi krvavi rat - rat kojim bi onda oni svoje velike, prljave interese opošljavali preko naših leđa - samo nešto računam i sve mi se nešto, svakoga dana u svakom pogledu sve više čini da to njima - stranim i silnim, najbogatijim i najmoćnijim - zapravo nije u interesu. Biće da se i njima neuporedivo više isplati stabilan i uspešan Zapadni Balkan, biće da je svaka velika zapadna investicija u Srbiji i regionu najveća i najbolja moguća garancija mira, stabilnosti, bezbednosti, budućnosti za sve nas i za svu našu decu.

Jer, da li me pratite, u slučaju rata u Srbiji i oko Srbije, pa taj bi rat bio objavljen i svakoj velikoj evropskoj i američkoj kompaniji koja ovde uspešno radi i tek planira da radi. Taj bi rat srušio sve velike planove i profite koje zapadni biznismeni ovde prave. Taj bi rat zapadne centre finansijske i političke moći koštao toliko da će oni, sasvim sam siguran, učiniti sve da do njega nikada i nipošto ne dođe.

A ispostaviće se na kraju, onda kada se bude pisala istorija ovih vremena, da je protekla decenija bila ključna za kolektivnu srpsku sudbinu. Mi smo, jelte, od 2012. do danas, zahvaljujući, pre svega, mudroj, dugoročno promišljenoj i šahovski preciznoj državnoj i nacionalnoj politici predsednika Vučića uspeli toliko da uzrastemo i napredujemo da Zapad, ali i Istok, hteli ne hteli, moraju da uvaže naše vitalne državne i nacionalne interese. Srbija danas više nije ona ista, dosistička državica neokolonijalnog statusa koja bespogovorno sluša i odrađuje svoju ropsku porciju čvaraka, Srbija je danas nezavisna država u punom i pravom smislu te reči koja zaista suvereno donosi sve odluke, odluke koje su uvek u najboljem mogućem interesu srpskog naroda.

I zato sam potpuno siguran - pobedićemo. U Kataru možda. U Srbiji sasvim sigurno!