07.02.2023.

13:51

Foto: printscreen

Vesti

Nebojša Bakarec: Kako lažu Dveri i tajkunski mediji?

 

U toj vesti stoji: „Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da nije dobio poziv predsednika države Aleksandra Vučića mada mu je, tokom sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, obećao da će organizovati konsultacije o francusko-nemačkom predlogu. „Nismo dobili nikakav zvaničan poziv predsednika Republike ni pre ni posle sednice o Kosovu i Metohiji“, rekao je Obradović za list Danas povodom Vučićeve izjave na sednici Skupštine Srbije da će ga pozvati na konsultacije u ponedeljak“.

Suština ove vesti je da Dveri 07.02.2023. NISU DOBILE POZIV OD VUČIĆA!

Informer

Boško Obradović je 07.02.2023., napisao saopštenje predsedništva Dveri i poslao ga medijima. Vest je objavljena 07.02.2023. pre podne. Tu vest su objavili „Beta“, „Danas“, „N1“ i „NovaS“ i naslov te vesti na sajtu „NovaS“ glasi: „Dveri odbile poziv Vučića za konsultacije o francusko-nemačkom predlogu“. U toj vesti stoji: „Predsedništvo Dveri odbilo je poziv upućen poslaničkoj grupi tog pokreta iz kabineta predsednika države za konsultacije o francusko-nemačkom predlogu za rešavanje kosovske krize“.

Suština ove vesti je Dveri JESU DOBILE POZIV OD VUČIĆA!

Informer

Ponoviću, obe vesti su objavljene 07.02.2023., pre podne, pre 11:00 časova. Sasvim je jasno da obe vesti ne mogu biti istinite. Prvi zaključak je da su Dveri i Boško Obradović, u jednom slučaju obmanuli javnost i slagali. Ove dve suprotstavljene izjave Boška Obradovića i Dveri, su dokaz da Boško Obradović i Dveri, lažu a da ne trepnu. U istom danu, pre podne!!!

Takođe, kako su međusobno suprotnu vest objavili agencija „Beta“ i drugi tajkunski mediji, jasno je da su morali biti svesni da je jedna vest lažna. Ti mediji su morali da ne objave lažnu vest. Međutim, ti mediji su objavili obe vesti 07.02.2023., pre podne, pre 11:00 časova. I nisu javnosti uputili izvinjenje zbog objavljivanja lažne vesti.

A šta je istina? Mediji su dan ranije 06.02.2023., objavili dokaze da su Dveri tog dana dobile poziv. „Novosti online“, su objavile tekst pod naslovom: „EVO GA DOKAZ Obradović obmanuo javnost: Dobio poziv iz Predsedništva da vidi plan Pariza i Berlina (FOTO)“. U tom tekstu stoji: „LIDERU Dveri Bošku Obradoviću danas (06.02.2023. prim. aut.) u 9.40 upućen je poziv iz službe Predsedništva Srbije da sutra prisustvuje sastanku na kojem bi ostvario uvid u sadržinu francusko-nemačkog plana o Kosovu i Metohiji, saznaju "Novosti". "Novostima" je u Narodnoj skupštini potvrđeno da je lider Dveri primio pozivnicu preko kurira, i ona je u zakonodavni dom stigla u 9.55“. Novosti su objaville i sliku primljenog poziva, koji je Dverima uručen u 9:55, 06.02.2023. Šta je ovde važno? Ova vest i slika su DOKAZ DA SU DVERI PRIMILE POZIV PREDSEDNIKA VUČIĆA 06.02.2023., dakle, dan ranije nego što su tajkunski mediji objavili lažnu vest, Boška Obradovića i Dveri.

Tajkunskum medijima je još 06.02.2023. moralo biti jasno šta je istina, i da su Dveri dobile poziv kod predsednika. Tu vest su objavili mediji. Ipak tajkunski mediji su povodom konsultacija i poziva Dverima, odlučili da prvo objave lažnu vest, a tek kasnije istinu, ali bez izvinjenja zbog objavljivanja lažne vesti.

Informer

Iz svega je jasno da je izjava Boška Obradovića, od 07.02.2023. izjavio:„Nismo dobili obećani poziv Vučića za konsultacije“ ČISTA LAŽ! Boško Obradović je poziv dobio dan ranije, o čemu postoje dokazi. Zapanjuje lakoća sa kojom je Boško Obradović, u jednom satu, istog dana, izneo dokazanu laž.

Iz svega je jasno da je vest koju su objavili „Beta“, „Danas“ i „N1“, pod naslovom: „Obradović:Nismo dobili obećani poziv Vučića za konsultacije“, LAŽNA VEST! Zapanjuje lakoća sa kojom su tajkunski mediji, objavili lažnu vest koju je lansirao Boško Obradović!

I za kraj. Kao što su Boško Obradović i Dveri, lagali da nisu dobili poziv predsednika Vučića, tako lažu o svemu drugom. Kao što su tajkunski mediji objavili lažnu vest koju su lansirale Dveri i Boško Obradović, tako uglavnom, lažu i o svemu ostalom.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS