02.03.2023.

13:38

Foto: Informer

Vesti

Dragoslav Bokan: O molitvi za sveto Kosovo i Metohiju i pokušaju njene lukave zloupotrebe

 

Time smo pokrenuli najjače naše duhovno oružje, prizivajući Božiju pomoć u ime našeg stradalnog naroda i svih pravoslavnih svetinja na srpskoj Svetoj Zemlji... 

Nažalost, odmah su razne politikantske grupe (koje se skrivaju iza "brige o stradanju Kosova") u ovo umešale svoje prste (i kandže). 

Pozvali su, brže-bolje, Srbe u takozvane "narodne litije" ispred Patrijaršije u Beogradu u nedelju, odmah uz prethodno prenesenu poruku o organizovanju zvaničnog crkvenog Molebana za Kosovo i Metohiju u petak.

Rešili su da tako prevare ljude koji će pomisliti da je i to njihovo okupljanje pod blagoslovom naše Crkve i srpskog patrijarha. 

Pokušavaju da na ovaj način prikupe svoje prljave političke poene, menjajući (kroz organizovanje "litijskog hoda" bez blagoslova, samo dva dana posle) sam duboki smisao ove MOLITVENE PODRŠKE - sa sve rizikom još jedne planirane ulične provokacije ("pravoslavne mobilizacije", kako to nazvaše) i rasplamsavanje daljeg sukoba Srba sa Srbima i srpskom državom onda kada nam je nasušno potrebno narodno jedinstvo. 

Izgleda da razni politikantski "rodoljupci" i nesvesni jurišnici planirane "obojene revolucije" ni od čega ne prezaju. Sa grešnom željom za ovakvom zloupotrebom naše Svete Majke, Crkve. 

Neverovatno, ali, nažalost, istinito! 

Zato dođite u neku od ovih pet Božijih kuća u petak uveče, tiho i bez nepotrebne halabuke. Sabrani u zajedničkoj molitvi čitavog srpskog naroda da sve bude po Volji Božijoj i na duhovnu (i "rodoljubavnu") korist naše svetosavske Otadžbine! 

Ne dajte nečastivom da nas zavede i još jednom posvađa, preko nečije želje za antidržavnim kvazi-litijama (a sve navodne "litije" bez neophodnog blagoslova Crkve su baš i samo to).

P. S. 

Ovo su beogradski hramovi u kojima će se, u svaki petak (sa početkom od 17 časova) tokom čitavog vaskršnjeg posta, vršiti Moleban Presvetoj Bogorodici sa akatistom za naš verni narod na Kosovu i Metohiji, za naše svetinje na Kosovu i Metohiji, za naše Kosovo i Metohiju: Svetog Save na Vračaru, Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu, Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu i Rođenja Presvete Bogorodice u Zemunu.