19.03.2023.

17:00

Foto: Insajder/Zoran Sinko

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ŠTA JE POLITIKA


Ko je zaboravio, evo da podsetim. Današnji predsednik, a ondašnji kandidat za gradonačelnika glavnog grada iz duboke opozicione medijske ilegale predlagao je projekat Beograda na vodi, najozbiljnije radio na njemu, davao konkretne predloge i planove, dovodio je ovde i Rudolfa Đulijanija, bivšeg prvog čoveka Njujorka, sa kojim je razrađivao predlog izgradnje novog, najmodernijeg dela srpske prestonice...

I ne samo to, Vučić je iz opozicije govorio i o neophodnosti fiskalnih reformi koje je hrabro sproveo čim je došao u poziciju vlasti. On je kao prokaženi i na gotovo svim medijima zabranjeni opozicionar govorio i o potrebi gradnje brzih pruga, železničke stanice Prokop, obećavao je prosečne plate više od 500 evra, što se tada činilo kao potpuno nemoguće, najavljivao najmodernije autoputeve, bolnice, škole, pričao o gradnji metroa u prestonici...

I, kao što vidite, sve to je i ostvario pošto je došao na vlast. Državu koju je preuzeo u bankrotstvu uspešno je transformisao u zemlju sa najboljim stanjem javnih finansija u čitavoj Evropi, što je sledstveno dovelo i do mnogo jačih međunarodnih pozicija Srbije i ozbiljnije odbrane srpskih nacionalnih interesa.

A šta, moliću lepo, danas radi ono što se u ovoj zemlji predstavlja kao opozicija? Imaju li oni neki plan, bilo koji konkretno projekat? Šta je zapravo njihova politika koju kandiduju kao rešenje za bolji život svih nas, za budućnost naše dece? Čitam sve novine, svakodnevno pratim sve medije - to mi je, jelte, posao - ali stvarno nigde nisam ni pročitao, ni čuo, ni video nikoga od njih, vajnih opozicionara, sa bilo kakvom konkretnom, realnom idejom. Osim ako se u ozbiljne ideje ne ubrajaju bolesna mržnja i patološke laži?! Osim ako njihov jedini plan nije guranje Srbije u haos i neku novu nesreću na kojoj bi samo oni profitirali? A to, nažalost, zapravo i jeste njihov jedini 'biznis plan' - oni priželjkuju, prizivaju i aktivno rade na izazivanju velikog zla, jer dobro znaju da je samo u narodnom i državnom zlu moguće njihovo politikantsko dobro.

I baš zato, ne bih ja više tupio slova na takozvanu srpsku opoziciju. Samo bih vas sve zamolio da dobro razmislite o budućnosti svoje dece. I da sami sebi iskreno odgovorite da li bi svima nama i našoj deci išta bolje bilo ako bi na vlasti bili Stamenkovska, Miško Francuz, Ponoš Hrvat i njima slični polit-džeparoši?

Ne bi, je l' da? E, pa o tome vam pričam.