24.03.2023.

10:13

Foto: Privatna arhiva/N. Bakarec

Vesti

Nebojša Bakarec: NATO agresija-NATO (b)lokatori! Šta je ko radio 24.3.1999. i gde je bio?

Gde će danas biti „velike vođe“ antridržavnog projekta, desnog sektora opozicije – DSS, Dveri i Zavetnika? Oni će kao NATO (b)lokatori, kažu blokirati srpske državne institucije.To su najavili u nedelju 19.3.2023. kada se okupilo njih 50 i blokiralo Takovsku ulicu. Lažne patriote, francuski državljanin Miloš Jovanović, Boško Ljotić Obradović i Milica Lažljivica Đurđević baš na godišnjicu zločinačkog NATO bombardovanja Srbije, odlučili su da pokušaju da blokiraju Srbiju, kao NATO nekada. Ne mare za srpske žrtve, ne mare za srpske heroje. Nemaju minimum osećaja za pristojnost. Krajnje je skaredno da tzv. patriote, na ovaj način, ne obeležavaju, već pozdravljaju NATO bombardovanje koje je blokiralo celu Srbiju 1999. Pre 24 godine je NATO blokirao Srbiju, a danas Srbiju pokušavaju da blokiraju NATO (b)lokatori Boško Obradović, Francuz Miloš Jovanović i Milica Đurđević. Gramzivo žude za vlašću, i spremni su na sve! Pa to ni Kurti ne bi smislio! Sram ih bilo!

Rekao sam već da je NATO agresija imala za cilj otimanje Kosova i Metohije. Danas, 24 godine kasnije, postoji lažna država Kosovo, provizorijum pod međunarodnom upravom. Albanci i NATO snage imaju faktičku kontrolu nad KiM. Međutim, lažna država Kosovo, nikada neće moći da postane član UN, bez priznanja Srbije. Srbija nikada neće priznati lažnu državu Kosovo.

Informer

Prema zvaničnim podacima od posledica NATO bombardovanja poginulo je oko 2500 civila. Od posledica bombardovanja je teže i lakše je povređeno oko 6.000 civila, među njima 2.700 dece. U periodu od 24. marta do 10. juna 1999. godine poginula su 754 pripadnika Vojske Jugoslavije i MUP-a Srbije. Procenjena materijalna šteta tokom NATO bombardovanja iznosi 100 milijardi dolara. U bombardovanju je uništeno i oštećeno 25.000 stambenih objekata, onesposobljeno 470 km puteva i 595 km pruga. Oštećeno je 14 aerodroma, 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 dečjih vrtića, 69 škola, 176 spomenika kulture i 44 mosta, dok je 38 razoreno. Uništene su dve rafinerije nafte (u Pančevu i Novom Sadu), Avalski toranj, zgrade Radio-televizije Srbije i zgrade Radio-televizije Vojvodine, petrohemija u Pančevu, fabrika automobila Zastava iz Kragujevca, Duvanska industrija Niš, ambasada Narodne Republike Kine. U Srbiji je do 1999. registrovano između 15.000 i 20.000 novih slučajeva raka, da bi taj broj već 2004. dostigao cifru od 30.000 novih bolesnika. 2015. godine objavljeno je da je Srbija prva zemlja u Evropi po smrtnosti od malignih tumora. Stručnjaci smatraju da je porast broja obolelih i umrlih od raka posledica NATO bombardovanja, tokom kojeg je na Srbiju bačeno 15 tona osiromašenog uranijuma. Kada će pravda stići NATO zločince?

Gde je ko bio, i šta je radio 24. marta 1999. godine?

Rekoh da Srbija u Somboru i u ostalim gradovima i opštinama obeležava Dan sećanja na stradale u NATO agresiji. Da se ne zaboravi! Da se ne ponovi! Dok je predsednika Vučića, neće se ponoviti! Setimo se, te 1999. godine, Aleksandar Vučić je bio ovde. Nije kukavički pobegao u inostranstvo. Bio je u Beogradu sa svojom porodicom. Bio je sjajan mladi ministar informisanja u Vladi Republike Srbije. Služio je svojoj zemlji časno. Borio se za istinu, borio se protiv zločinačke NATO propagande. Predsednik Vučić je vojni rok služio, deset godina pre NATO agresije, u Lukavici, u Sarajevu, 1989. godine. Majka predsednika Vučića, Angelina Vučić bila je novinar RTS, na radnom mestu one noći kada je NATO zločinački bombardovao RTS i ubio silne ljude. Preživela je samo igrom slučaja. Predsednik Vučić se mnogo godina kasnije prisećao te noći: „Ne volim da govorim o takvim stvarima, ali moja majka je te noći bila u RTS-u, da li je bila dežurni novinar ili urednik ne znam, u te stvari se ne razumem. Raketa je pala nekoliko metara od nje, bila je uplašena. Te noći nije ni trebalo da radi, bila je tu slučajno i nije poginula“.

Informer

A gde su tada, u proleće 1999. bile „velike patriote i rodoljubi“ Miloš Jovanović, Boško Obradović i Vuk Jeremić? Oni su tada bili u punoj snazi. Bili su u najboljim godinama za vojsku. Te 1999. godine, NATO je zločinački napao Srbiju. Navodnim patriotama i rodoljubima Milošu Jovanoviću, Vuku Jeremiću, i Bošku Obradoviću nije palo na pamet da ratuju za Kosovo i Metohiju te 1999. godine, niti da brane svoju zemlju. Mogli su, da su hteli. Te 1999. godine, su za Srbiju živote dali mnogi mladi ljudi, vojnici, policajci.

Informer

Miloš Jovanović je 1999. godine, imao 23 godine. Imao je francusko državljanstvo, i 1999. je pobegao baš u Pariz. Dok se junak Miloš Jovanović baškario u Parizu u proleće 1999. godine, u ratu protiv NATO i UČK terorista, poginula su 754 pripadnika vojske i policije. Dok se junak Miloš Jovanović švrćkao po Parizu u proleće 1999. od NATO bombi je poginulo 2500 građana Srbije. Dok je junak Miloš Jovanović u deset uveče 17.4.1999., pio „Božole“ na Jelisejskim poljima Pariza, u zemlji koja bombarduje njegovu, upravo u tom trenutku su NATO zločinci, bombom ubili trogodišnju Milicu Rakić, koja je sedela na noši u svojoj kući u Batajnici. Miloš Jovanović je vojsku služio tek u tridesetoj godini života, 2006., kad je rat odavno bio gotov.

Vuk Jeremić je 1999. imao 24 godine i pobegao je u London. Dok se junak Vuk Jeremić bahatio po Londonu u proleće 1999. godine, u ratu protiv NATO i UČK terorista, poginula su 754 pripadnika vojske i policije. Dok se junak Vuk Jeremić krio u Londonu u proleće 1999., od NATO bombi je poginulo 2500 građana Srbije. Dok je junak Vuk Jeremić u deset uveče 17.4.1999., pio „Sasikaju“ na Pikadiliju, u zemlji koja bombarduje njegovu, upravo u tom trenutku su NATO zločinci, bombom ubili trogodišnju Milicu Rakić, koja je sedela na noši u svojoj kući u Batajnici. Vuk Jeremić vojsku nije ni služio, već je, nećete verovati, civilni vojni rok služio 2004. godine, kao savetnik predsednika Srbije, Borisa Tadića, i to u zgradi predsedništva na Andrićevom vencu!?!

Boško Obradović je 1999. godine imao 23 godine. Boško Obradović je 1999. bio u mišjoj rupi u Čačku, i pisao je za ljotićevski list „Nova iskra“ ode fašisti Dimitriju Ljotiću. Boško Obradović je vojsku služio tek 2003. godine, kad je rat odavno bio gotov.

Informer

Što se „junaci“ nisu javili na služenje vojnog roka 1999. godine? Kukavice! Ove 2023. godine, Miloš Jovanović, Boško Obradović i Vuk Jeremić,  prizivaju rat, i kao kliču Kosovu i Metohiji. Sva trojica grme i zahtevaju  „punu reintegraciju KiM u Srbiju“ i „potpuno vraćanje suvereniteta nad KiM“. Jedini način da se to ostvari je rat. Trojica „ratnika“ iz mišje rupe 1999. godine, danas zagovaraju rat sa NATO. Oni traže da Vojska Srbije napadne Albance i NATO. Oni su za prekid evrointegracija i pregovora o KiM, oni prizivaju novo bombardovanje Srbije, i patnje naroda. Oni žele da nam zapad uvede ekonomske sankcije, zatvori sve fondove, da povuče sve investitore i da nam uvede vize. Ova trojica priželjkuju ekonomski slom Srbije i gubitak perspektive, zbog toga što će to njima doneti političke poene. A junaci Miloš Jovanović i Vuk Jeremić će kao i 1999. godine, potom, mirno otići da žive baš na taj mrski zapad. Prizivaju rat, ali da, kao i 1999. godine, u rat ne idu oni, već tuđa deca. Miloš Jovanović, Boško Obradović i Vuk Jeremić su izvanredni davaoci tuđe krvi.

Francuski državljanin Miloš Jovanović nema ni stida, ni srama. Francuz Miloš Jovanović, u svom doktoratu, zločinačku NATO agresiju naziva "INTERVENCIJA"! Kao da je to bila manja hirurška ili stomatološka INTERVENCIJA! Baš tako stoji u naslovu njegove doktorske teze – „Opravdanost i opravdavanje upotrebe sile u poslehladnoratovskom periodu. Studija slučaja: Vojna INTERVENCIJA NATO protiv SRJ 1999. godine“. INTERVENCIJA !!! Francuski državljanin Miloš Jovanović ne prestaje da pokazuje koliko je dvoličan i licemeran i da mu je samo bitna fotelja, te je svojom doktorskom tezom pokazao i prave sklonosti, a to je mržnja prema svemu srpskom. Za njega je zločinačko bombardovanje Srbije 1999. godine samo puka INTERVENCIJA!

Informer

Predsednik Vučić nije stvorio probleme na Kosovu i Metohiji, niti je doprineo njihovom produbljivanju. Za proteklih deset godina predsednik Vučić je u pogledu rešavanja problema na KiM, uradio više nego bilo ko pre njega. Predsednik Vučić je za Srbe na KiM, učinio više nego bilo ko u istoriji. Predsednik Vučić je spasao srpski narod na KiM od pogroma, iseljavanja i siromaštva. Predsednik Vučić je zaslužan za to što je 28 država povuklo priznanje lažne države Kosovo. Zahvaljujući predsedniku Vučiću, Kosovo ne priznaje 107 država, dok samo 83 države priznaju lažnu državu Kosovo. Predsednika Vučića podržava 95 odsto Srba sa KiM. Predsednik Vučić je uzdigao i izgradio Srbiju. Predsednik Vučić je više nego udvostručio plate, penzije i broj zaposlenih. Predsednik Vučić vratio Srbiji dostojanstvo. Predsednik Vučić u ovim najtežim danima zaslužuje našu potpunu podršku i poverenje. Srbija zaslužuje političko jedinstvo, a ne ekstremizam sujetne opozicije.