14.04.2023.

17:42

Foto: printscreen

Vesti

Nebojša Bakarec: Ko je sve iz vrha SSP povezan sa klanom?

Informer

Marinika ima amneziju, pa se ne seća da je država Srbija bez milosti još 2021. pohapsila ceo srpski ogranak Zvicerovog klana, u liku Belivuka, Miljkovića i desetina njihovih saradnika. Marinika ima amneziju pa je zaboravila da je srpska policija u saradnji sa francuskom, provalila celu „Sky app“. Marinika ima rupu u sećanju, pa je zaboravila da je Srbija hapsila i smenjivala desetine policajaca i funkcionera, zbog veza sa kriminalcima. U vreme vlasti Marinike, Đilasa i Tadića, oni su nezakonito proganjali i otpuštali hilade sudija i tužilaca, jer nisu bili po volji žutoj hunti do 2012.

Informer

Da parafraziram onu pesmu „Maro, Maro, od „bisera“ grano. Sedi Mara na Tviter studencu, svoje Tvitove otkrila je zdencu. Sluzavo ih orosila Mara, Tvitove je svoje oplakala“. Marinika je izvršila permutaciju, pa je, sigurno greškom, umesto „iz vrha SSP“ navela „iz vrha države“. Niko iz vrha države nije povezan sa klanom. A u vrhu SSP imamo obilje „veza“ sa klanovima. Ja nemam amneziju pa se sećam ko je sve iz vrha SSP povezan sa klanom. Evo samo nekih primera:

Informer

1. Vladimir Jovanović, alijas Vladimir Mrđić alijas Vlada Japanac. Dragan Đilas se 25.11.2020. sastao i slikao sa kriminalcem Vladom Japancem, ispred prostorija Đilasove SSP, u Kralja Milana. Vlada Japanac se prvi put pominje u „Beloj knjizi“ MUP-a još 2001. kao pripadnik Zemunskog klana. Nekoliko sati posle sastanka sa Đilasom, Vlada Japanac je uhapšen i mediji su izvestili da ga čekaju 4 godine zatvora. Uhapšen je na osnovu međunarodne poternice i to zbog izdržavanja zatvorske kazne od 2 godine i 10 meseci zbog krivičnog dela iznude, i godinu i tri meseca zbog sprečavanja službenog lica u izvršenju službene radnje. Vlada Japanac ima ozbiljan i bogat kriminalni dosije u kojem su brojna teška krivična dela. U zatvorima je proveo niz godina.

Informer

2. Milutin Bakić, jedan od najbližih Đilasovih stranačkih saradnika, uhapšen je 30.04.2020. zbog toga što je švercovao 66 kilograma marihuane. Ovaj narko-diler je uhapšen u trenutku dok je kamionom prevozio pet putnih torbi sa drogom spakovanom u 114 paketa. On se teretio da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Informer

3. Milan Dabović, bivši šurak Dragana Đilasa, uhapšen je 16.09.2016. na Brankovom mostu sa 2,4 kilograma čistog kokaina. Dabović je osuđen na 6 godina zatvora, i služi kaznu zatvora. Đilas ga je više puta posećivao u zatvoru i nosio mu potrepštine i hranu.

Informer

4. Novak Filipović, član Glavnog odbora Đilasove SSP, iz Pančeva, decenijski prijatelj Marinike Tepić, je hapšen pod optužbom za neovlašćenu proizvodnju, stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom hapšenja je zaplenjeno 1,4 kilograma droge, i velika količina municije.

Informer

5. Dušan Jeremić. Mediji su 30.07.2021 izvestili da je osuđivani nasilnik Dušan Jeremić, pripadnik obezbeđenja lidera SSP, Dragana Đilasa. Jeremić je član SSP. Dušan Jeremić se time javno hvalio na društvenim mrežama i u medijima. Na fotografijama sa protesta SSP, Đilas i Marinika su se više puta našli u društvu Dušana Jeremića koji je osuđivan zbog više krivičnih dela, zbog čega je boravio u zatvoru.

Informer

6. Stevan Jeremić, brat Dušana Jeremića. Mediji su 30.07.2021 izvestili da je Stevan Jeremić, pripadnik obezbeđenja lidera SSP, Dragana Đilasa. Jeremić je član SSP. Stevan Jeremić se time javno hvalio na društvenim mrežama i u medijima. Na fotografijama Marinika se više puta našla u društvu Stevana Jeremića.

Setimo se samo 9, od 50 Đilasovih saradnika koji su tokom godina hapšeni i optuživani za najteža krivična dela:

1.Aleksandar Bijelić, bivši Đilasov Gradski menadžer, hapšen zbog sumnje da je oštetio budžet Beograda za 6 miliona evra, u aferi rekonstrukcije Bulevara.

2. Zvonimir Nikezić, finansijski konsultant, hapšen je pod optužbom za produženo krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u podstrekavanju, a u vezi sa aferom „Azotara“ Pančevo. Zvonimir Nikezić je otac Dušana Nikezića, koji je leva Đilasova ruka i predsednik Odbora za privredu i finansije SSP.

3. Bojan Milić, bivši Đilasov predsednik opštine Rakovica, bivši direktor „Infostana“ hapšen je zbog sumnje da je oštetio preduzeće „Pionirski grad“ za 19,3 miliona.

4. Aleksandar Stamenković, bivši generalni direktor JKP „Gradska čistoća“ bio je hapšen zbog sumnje da je oštetio državu za 169 miliona u aferi „Podzemni kontejneri“.

Informer

5. Nenad Milenković, bivši Đilasov predsednik opštine Novi Beograd, bio je hapšen pod sumnjom za niz malverzacija kojima je oštetio opštinu Novi Beograd.

6. Dejan Čokić, bivši predsednik opštine Mladenovac, je bio hapšen pod sumnjom da oštetio opštinu Mladenovac za 29,5 miliona.

7. Vojislav Janošević, bivši predsednik opštine Surčin, je hapšen pod sumnjom za zloupotrebu službenog položaja, tešku više od 27 miliona dinara.

8. Danilo Bašić, bivši Đilasov predsednik beogradske opštine Palilula i Đilasov pomoćnik gradonačelnika, hapšen je 26.03.2021. u sklopu akcije borbe protiv kriminala u državi. On se sumnjiči da je deo građevinske mafije.

9. Branko Janković, bivši Đilasov direktor Agencije za javne nabavke grada Beograda. Mediji su objavli snimke sa sigurnosih kamera u prodavnici na jednoj benzinskoj pumpi, gde se vidi kako Janković krade čokoladice i gura ih u džepove u pantalona.

Informer

Evo i poslednjeg slučaja, u koji je umešana Marinika lično. Marinika godinama ćuti o jednom notornom slučaju, ćuti o saobraćajnoj nesreći koju su izazvali ona i njen suprug. Taj udes se dogodio 29. januara 2015. godine, oko 17.30, u Novosadskoj ulici u Temerinu, kod broja 8. „Srpski Telegraf" i portal „Republika su izvestili da je tadašnja Pajtićeva pokrajinska Sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić, danas potpredsednica SSP, učestvovala u saobraćajnoj nesreći u kojoj je njen suprug udario automobilom pešaka u Temerinu. Pešak Tomislav Kovačević iz Bačkog Jarka je tada teško povređen i zbrinut je na hirurškom odeljenju KC Vojvodine u Novom Sadu. Suprug Sekretarke za sport i omladinu je na merenju alko-test aparatom, oko sat vremena posle udesa, imao 0,13 miligrama alkohola u krvi. Takođe, postoji osnovana sumnja da je Sekretarka preko pokrajinskog premijera Pajtića, isposlovala da se njenom suprugu ne radi analiza krvi, što je inače uobičajena procedura kad god je u pitanju nesreća u kojoj je neko povređen. U policijskom zapisniku konstatovano je da su uslovi za vožnju bili idealni. Kako se navodi, put je bio prav, bez suženja, a kolovoz suv i čist. Folksvagen pasat Sekretarkinog supruga, je Kovačevića udario levim delom, a kada je policija stigla na lice mesta, konstatovala je da je Sekretarkin suprug nakon nesreće pomerao vozilo, sklonivši ga na zemljani deo pored puta. Žrtva Tomislav Kovačević, je vozilom Hitne pomoći odmah prevezen na KC Vojvodine, gde su mu konstatovane mnogobrojne teške telesne povrede i zadržan je na klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju. Tadašnji vrh pokrajinske vlasti je isposlovao da se u policijskom zapisniku konstatuje da je za udes kriv pešak Tomislav Kovačević. Kako je Pokrajinom vladala vlast žute hunte, čiji je važan deo bila Sekretarka (članica pokrajinske vlade), žuta hunta je isposlovala da postupak protiv Sekretarkinog supruga bude obustavljen.

Mariniki ću postaviti samo jedno pitanje. Zbog čega SSP ne istražuje ko je sve iz vrha SSP povezan sa klanom? Pametnom dosta!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS