24.07.2023.

09:53

Foto: Dejan Milićević

Vesti

KOLUMNA ESTRADAnje: Moja prva estradna svadba!

Za sve u životu postoji prvi put. Tako sam i ja, verovali ili ne, posle punih 20 godina bavljenja ovim poslom bio pozvan na estradnu svadbu. Mladoženji je bila druga, mladi i meni prva!

Informer

Šalu na stranu. Pop pevačica Marija Mikić se nakon dva otkazivanja svadbe i nakon dva rođenja deteta udala. Zlobnici bi rekli - konačno. Ja kažem: "Sa srećom!" Na svadbu je zvala i mene. Iskreno, bio sam uzbuđen kao neprcana zečica jer, ponavljam, to je bila moja prva estradna svadba "od vremena, pa dosad".

Informer

Nisam nosio koverat, već poklon. Svadbeno veselje je bilo organizovano u jednom od najeminentnijih prestoničkih restorana. Dekoracija je bila raskošna i elegantna. Mladoženja je imao jedno odelo, ali se mlada presvlačila dvaput. Vrlo estradno i tradicionalno. Zadovoljan sam.
Hrana je bila odlična, a muzika još bolja. Od onih sam koji tvrde da je na svadbi muzika najvažnja. Ako je pevačica dobra, niko neće zameriti hladnu čorbu ili nedovoljno pečeno prase. Ovde je pevačica bila odlična, a čorba i prasetina nisu bili na meniju. Dakle, savršeno!
Marija Mikić je bila prelepa, kao i inače. Njen izabranik šarmantan. Građansko venčanje je bilo organizovano pod vedrim nebom uz gudače. Goste je zabavljao Joca Stefanović. Sitan i dinamitan, ali odlično peva. Mikrofona su se latile i gošće Vanja Mijatović i Milena Ćeranić.
Estradnu svadbu krasi činjenica da se uvek organizuje tokom radne nedelje. Ova je bila u četvrtak. Razumljivo, treba svi s estrade da dođu. Subotom ne bi mogli.

Informer

Prvi ples je bio nesvakidašnji. Marija je pevala i plesala sa svojim suprugom Jovanom. Otpevala je pesmu Tereze Kesovije "Moja poslednja i prva ljubavi", koju je napisao Kemal Monteno. Ova informacija i nije toliko bitna, ali volim da pravim digresije kao Lepa Brena.
Sve u svemu, bila je ovo jedna prava i urbana svadba, gde se kolo sviralo samo jednom. Učio sam Milicu Kon da igra kolo. Moramo da se sretnemo na još nekoj svadbi. Pored živog benda, goste je zabavljao i DJ. Nova pesma Aleksandre Prijović "Dam, dam, dam" izazvala je pravi delirijum. Prija ima hit.
Biti gost na estradnoj svadbi je jako interesantno iskustvo. Smatram da je bolje biti gost s mladine strane, iako sam ja bio prisutan kao prijatelj kuće. Jako sam se dobro proveo. Došao u pet, a salu napustio u dva. Čuo sam sve pesme koje volim, poneo suvenire, uz želju da će još neka pevačica da me pozove na svadbu.
Marija i Jovane, čestitam. Vaš izabrani kolumnista i svat Mili.