21.08.2023.

09:28

Foto: Dejan Milićević

Vesti

ESTRADAnje! Mili Čolić: Prija broji i ne stoji!

Leto tokom kog su ove godine lile kiše i divljala temperatura prekidali su ozbiljni estradni skandali, ali i vesti iz šou-biznisa koje su i te kako bile vredne pomena. Bilo je mnogo slavlja, svadbi, rođendana i krštenja. Bilo je seks-skandala, tihih i glasnih rasprava i verbalnih ratova koji su punili portale i novinske stupce.

Informer

Varljivo leto 2023. godine, da ga tako nazovem zbog čuvenog filma i vremenskih (ne)prilika, ostaće upamćeno po novim muzičkim albumima i koncertima. Neki su održani na početku leta, neki su samo zakazani za kraj ove godine, a kraj leta trebalo bi da obeleži baš ona.
Aleksandra Prijović izdala je pre dva meseca treći studijski album "Devet života". Zakazala je solistički koncert u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu. Turneju je simbolično nazvala "Od istoka do zapada". Kao mesta izabrala je Arenu u Beogradu i Zagrebu, a u Sarajevu izbor je pao na čuvenu Zetru. Treći album i tri važna grada regiona, koja su i za vreme Jugoslavije proizvodila najbolju muziku i najveće zvezde.

Informer

Rekao bi čovek šta mladoj muzičkoj zvezdi još treba sem regionalne turneje i koncerata koji su rasprodati u rekordom roku. Publika je ipak mislila drugačije. U Zagrebu su zakazane i rasprodate čak dve Arene, Zetra je odavno puna kao oko, a u Beogradu se dešava čudo.
Nakon prvog koncerta, koji je zakazan za 29. septembar, dodat je još jedan, 30. septembra. Ali i to je bilo malo. Zbog velikog interesovanja publike desio se i mali skandal. Prijovićeva je zakazala i treću Arenu u srpskoj prestonici, ali kako je prostor prebukiran, morala je da pristane na 28. septembar. U teoriji je to treći koncert i veliki uspeh vredan čestitanja, a u praksi je to odjednom postao prvi nastup u najvažnijoj šou-biznis hali Srbije.
Fanovi koji su kupili karte za prvi koncert odjednom su postali nezadovoljni jer će prisustvovati drugom, a svoj kritički stav i bes nisu krili na Tviteru, naravno. Uprkos video-snimku na kome je Aleksandra objasnila zašto treći koncert postaje prvi, bilo je onih koji su na nju i ovu odluku njenog menadžmenta osuli paljbu. Mene ako pitate, neosnovano i nepravedno.
Aleksandra Prijović se izvinila i naglasila da nije želela nesporazume i obećala da će sva tri koncerta biti posebna i za pamćenje. U to ne sumnjam. Fenomenološki, u ovoj priči je najvažnije da Prijovićeva beleži izuzetan uspeh u poslu kojim se bavi i radi najbolje što ume. Prijovićeva broji i ne stoji. Tri dana zaredom tokom kojih će pevati u Beogradu bez sumnje će Aleksandru Prijović staviti na spisak najvećih regionalnih zvezda, a njenom timu s pravom dati ideju da sledeće godine zakaže i Ušće.
Svedoci smo smene generacija na srpskoj šou-biznis sceni na kojoj, uprkos ludilu koje se dešava, ipak opstaju samo najtalentovaniji i najkvalitetniji.