28.08.2023.

09:00

Foto: Dejan Milićević

Vesti

ESTRADAnje! Mili Čolić: Alfa Jelena i Omega Karleuša

Od 13. avgusta 2023. godine u srpskim i regionalnim medijima govori se samo o jednom imenu i prezimenu. Posle 11 godina diskografske, ali ne i medijske pauze, pop zvezda Jelena Karleuša u razmaku od samo sedam dana objavila je dva muzička albuma. "Alfu" i "Omegu"!

Dva potpuno različita koncepta, kako muzička, tako i vizuelna, Jelena je pustila u etar bez prethodno velike najave. Kratkometražni film krio je odgovore na pitanja koja su postavljali datumi ispisani u njemu, čak pet. Projekti "Alfa" i "Omega" izazvali su tektonski poremećaj u bukvalnom smislu tih reči. Dok "Alfa" u mračnoj estetici, koju preseca flourescentna zelena, donosi novu Jelenu koja je buntovna, nikad bezobraznija, iskrenija i ekstrovertnija, svetla "Omega", s detaljima u boji lavande, predstavlja Karleušu koju je većina očekivala. Početak i kraj, i poruka da posle nje niko ne bi trebalo ništa da izdaje urodila je plodom. Marketinški savršena kampanja zaludela je fanove, predstavnike sedme sile, podjednako kao kritičare i dežurne hejtere. Iako je pre samo 10 dana napunila 45 godina, Karleuša muzičkim konceptom koji promoviše i svojim izgledom to ne može da dokaže. "Alfom" i tekstovima koje repuje omađijala je novu digitalnu publiku i postala je apsolutni hit na Tik toku i digitalnim platformama za strimovanje muzike. Na "Omegi" nas je častila baladama koje su kroz celu karijeru, pored skandala koje je sposobna da izazove ili izdrži na svojim leđima, njen zaštitni znak. Minutom ćutanja, koji kao pesma, iako to nije, uz adekvatan "vizual" zatvara ovaj koncept, simbolično je sahranila dosadašnju situaciju i raspored snaga na šou-biznis sceni.

Informer

 

Činjenica da sam prisustvovao "Sjajnoj večeri Jelene Karleuše" na krovu TC "Galerije" dokazala mi je da je sve u vezi s JK ozbiljan skandal, pa čak i to ako kao najznačajniji šou-biznis kolumnista današnjice podržite zvezdu njenog kalibra. Količina pretećih i uvredljivih poruka me nije uplašila, ali me je zabavila do te mere da moram da vam napišem da je u redu da svako ima svoju divu, ali i da je ova "moja", kako je nazivaju oni koji su me videli kako na krovu Beograda na vodi "srčem" sok od njene pi*ke, bar za koplje bolja od svih njihovih. Tako je, da je*e rak raka! Ponoviću da je u ljubavi, ratu i šou-biznisu sve dozvoljeno. Samo da rata ne bude. Ravnodušnosti takođe.

O pesmama Jelene Karleuše se i dalje uglavnom priča. Javite mi se kada počnete da ih slušate. Možete da mi pišete šta god želite, jer ja nemam probleme s ljudima čije brojeve telefona nemam u svom imeniku. Volim vas i hvala što pratite.