29.10.2023.

18:18

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Vesti

Dosta zločina! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Đilasovi milioni

Đilas se čak time ponosi, kaže da sve te silne stotine miliona na njegovim računima ne dokazuju ništa drugo osim da je on pametan, jako sposoban i posve uspešan!?!

Uostalom, Tajkun je sve to sam prijavio nadležnim vlastima - njegove četiri firme su, dok je bio u 'vladajućoj politici', profitirale tačno 619.688.269 evra, a prema dostupnim podacima - prometovale su, preko računa im je prošlo, više od 1.050.000.000 evra (da, dobro ste prebrojali nule - milijardu i pedeset miliona evra)!!!

I ne samo da je Đilas ponosan i jako 'sposoban' nego je 'mašinski mozak' baš prekjuče za Šolakove medije rekao da je sve to bilo po zakonu i u skladu sa propisima!?! Možda po zakonu žutih, dosističkih lopova jeste bilo, ali nikako nije i ne može biti po bilo kom evropskom zakonu, a o moralu da i ne govorimo.

Jer, vidite ovako, nigde u civilizovanom svetu nije to i nikada neće biti moguće - da najbliži saradnik predsednika, gradonačelnik i ministar - a sve je to Đilas, jelte, u ovoj Srbiji bio - zarađuje stotine miliona evra dok je na vlasti. U svakoj evropskoj zemlji takav neko bi, u najmanju ruku, bio pod istragom, a verovatno i na dugogodišnjoj robiji. E sad zašto to u Srbiji nije slučaj - to nije pitanje za mene, nego za srpsko pravosuđe, zar ne?!

Ili, može biti, neko zaista veruje da je zakonito i dopušteno da političar na vlasti zarađuje silne milione u krajnje sumnjivim poslovima sa državnom televizijom; ili je nekome možda okej ono kada Đilasova 'ćerka firma' - jedna od brojnih - masno naplaćuje 'usluge' zatvorenom Narodnom muzeju u Beogradu (tada je bio zatvoren, oni su ga, žuti banditi, zatvorili i nikada - dok su bili na vlasti - nisu više otvorili)!?!

I sve je to, je l' tako, u redu, sasvim?! Sve je po zakonu, sve to tako treba, i nije on, Tajkun Đilas, lopov, ma taman posla. Ne on, nego je najgori i najcrnji predsednik Aleksandar Vučić, onaj koji nema nijednu firmu i nijedan sakriveni račun, ni u Srbiji, ni na Mauricijusu, niti bilo gde drugde.
Jasno je sve to. Svakome osim onome ko je plaćen da se pravi da mu nije jasno. Niko normalan i niko ko misli na budućnost svoje dece neće ni po koju cenu dozvoliti da se Đilas i njemu slični stručnjaci vrate na vlast koja u njihovom slučaju znači samo i jedino otimanje. Otimanje naših, narodnih para, otimanje od usta naše dece i naših unuka samo da bi se dodatno nafatirale već pregojene tajkunske zadnjice.

Elem, kada u nedelju, 17. decembra, odete na glasanje, morate sve ovo imati na pameti - glas za Đilasa i za skoro sve druge 'opozicione' liste koje Đilas plaća i kontroliše jeste glas za milijarde evra koje će biti otete nama da bi završile na njihovim, tajkunskim kontima.
Razumemo se. Znam.