06.11.2023.

11:48

Foto: Miloš Rafailović

Vesti

ESTRADAnje Mili Čolić: "Mirza u ženama ne vidi f*kse i prakljače"

Najviše je dosadnih, talentovanih, ali prosečnih. Muške zvezde se mogu nabrojati na prste jedne ruke, ali o pevačima gospodi se jako retko piše. Zašto? Ruku na srce, zato što niko o savremenom šou-biznisu ne razmišlja kao ja! Dakle, pevači gospoda.

Informer

Kao gospodu pevače, za koje ja znam, kako po čuvenju, tako i iz razgovora sa onima koji su ih znali ili ih znaju, pa i po napisima iz medija i njihovih nastupa u istim mogu da navedem - Đorđa Marjanovića, Cuneta Gojkovića, Tozovca, Lea Martina, Zvonka Bogdana, Nedeljka Bilkića, Zdravka Čolića, zašto da ne i Nedeljka Bajića Baju?! Svi oni u medijima nikada nisu bili ili nisu bez velikog i jakog povoda. Karijeru svakog od njih obeležile su dobre pesme, veliki hitovi i ozbiljna mistifikacija privatnog života i svega što nema veze s profesionalnim.
U današnje vreme ovakvih je izuzetno malo, zapravo gotovo da ih nema. Imati gospodske manire u današnje vreme nije poželjno, već je smešno i besmisleno. Takvi pevači nisu u medijima i kada zaslužuju, i to samo zato što su po svom duhu aristokrate i ne žele da se valjaju po mulju koji garantuje pozive u TV emisije i naslovne strane bilo kojih novina, kao i bombastične naslove na portalima.

Informer

U moru svakakvih, a savremenih, našao sam i jednog mladog gospodina pevača. Njegovo ime je Mirza Selimović. Pobednik koncepta "Zvezde Granda" ovih dana promoviše svoj četvrti studijski album. Odličan pevač, bez ijednog skandala, nenametljiv, ozbiljan i vaspitan, glavna je uloga u sopstvenom muzičkom filmu, za koji sam piše scenario i radi režiju.
Koliko je mladi gospodin Selimović retro, dokazuje činjenicom što novi album deli na A i B stranu, uprkos tome što je danas apsolutno sve digitalizovano, a posebno muzika. On ne odstupa od muzičkog koncepta koji aludira na LP ploču i ne kalkuliše sa temama o kojima peva. Ljubav je jedini motiv njegovih pesama. Kod Mirze nema separea, modnih brendova, šipki oko kojih se uvijaju ženska tela, automobila, poziva na egzotične destinacije... On u ženama ne vidi fukse i prakljače za jedno veče, niti od sebe pravi kriminalca na baterije kome je sve dozvoljeno. Gospodin Mirza Selimović ne promoviše ništa od onoga što je svojstveno savremenoj potrošačkoj kulturi. Gospodin Mirza Selimović je retka zverka, endemski primer na današnjoj muzičkoj sceni. Zaslužuje samo poštovanje i ništa drugo. Bravo, gospodine, i hvala Vam.