13.11.2023.

16:49

Foto: Foto: Dejan Milićević

Vesti

ESTRADAnje! Mili Čolić: Zašto sabotirate Teu Tairović?

Tri su vodeće zvezde na postmodernoj muzičkoj sceni Srbije. Tri su i ozbiljna šou-biznis glosi magazina koja, uprkos digitalizaciji, opstaju i brane koncept da u novine ne može baš svaka šuša koja je poznata i trenutno popularna. To je u redu i to podržavam. Ipak, pitam se kako to da Tea Tairović do sada nije završila ni na jednoj jedinoj naslovnoj strani nekog od tri šou-biznis nedeljnika? Teško da mi je promaklo, a voleo bih da jeste!

Informer

 

Zašto je Tea, sa neospornim uspehom koji je postigla, posebno u ovoj godini, nedovoljno dobra da da veliki ispovedni intervju o sebi i svom šou-biznis putu? Zašto je nedovoljno lepa, zgodna i modno osveštana da dobije modni editorijal ili rubriku o svojoj rutini negovanja? Zašto nema dovoljno stila da nam govori o svom "modusu vivendiju"? Jednom rečju, zašto je Tea Tairović "treš" koji ne može da bude na naslovnoj strani šou-biznis nedeljnika sa lepim fotografijama na masnom papiru? Ko to određuje i zašto taj žmuri pred uspehom ove talentovane devojke?

S druge strane, zašto su sve druge sa sličnim ili istim statusom, uspehom i modnim izrazom pogodne za magazine čija uredništva danas kritikujem? Nema razlike između Tee Tairović, Milice Pavlović i Aleksandre Prijović Prije. Nema razlike između Tairovićeve i Maje Berović.

Informer

 

Mi smo na takvom podneblju da je svaka nova pevačica koja se pojavi u startu kič, šund i treš. Tako je još od Lepe Brene, nažalost. Meni kao kolumnisti i estradnom filozofu nepojmljivo je da jednu Teu Tairović ne viđamo na naslovnim stranama ozbiljnih estradnih nedeljnika. Nema je ni na crvenim tepisima, nema je ni u ozbiljnijim šou-programima, kvizovima gde gostuju i manje poznati, manje uspešni i manje bitni od nje. Nema je ni u novogodišnjim emisijama komercijalnih televizija. O RTS-u da i ne govorim, a za doček su nam pevali mnogi. Nije da nisu, nekima smo odavno videli leđa, pa se produciraju samo u novogodišnjoj noći verovatno da sami ne bi zaboravili da se bave pevanjem.

Informer

 

Neko sabotira Teu Tairović i čini veliki greh prema ovoj talentovanoj, uspešnoj i veoma bitnoj zvezdi savremene muzičke i javne scene Srbije. Sve sam ovo napisao iz velike želje da se odnos u javnosti i u medijima prema Tei Tairović promeni iz korena. Toliko od mene za ovaj ponedeljak.

P. S. Gledajte "Estradanje" jer ja ću zvati Teu.