Autor: Informer.rs

30.03.2024.

09:23

Foto: Zoran Sinko

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: 13 sekundi!

I ne znam da li da se hvalim ili žalim, ali doktori kažu da mi je to od 'načina života' - previše radim, nerviram se, isuviše lično doživljavam stvari. I još kažu, gospoda doktori jelte, da moram pod hitno da promenim sve, da povučem ručnu, da manje radim, da više spavam, da se zdravo hranim, da izbegavam stres... Jednom rečju - vreme mi je za prevremenu penziju!?!

E sad, ako preživim tu tešku operaciju, koja je - nema više nikakve dileme - neizbežna, ako onako presečen i zašiven - uzduž, pa napola - od pupka do ispod grla; ako takav zakrpljen budem u stanju da mislim, da pričam i pišem, pa nema te sile, nema tog doktora koji će mi zabraniti da i dalje radim i da se borim!

Jer šta je život bez borbe, bez ideje i ideala?! Šta smo mi ljudi bez principa za koje živimo i za koje smo spremni i da umremo?!

Možda je ovo - da se razumemo - ako na red za operaciju stignem naredne nedelje moj poslednji tekst. Može biti, moglo bi se desiti, da je ovo moje poslednje pisanije koje ćete pročitati na ovom mestu, u rubrici 'Dosta zločina', u serijalu koji, iz nedelje u nedelju, traje još od 2003. godine, evo pune dve decenije. Ali sve i ako bude tako, nije mi žao. Sve i da ostanem na tom tamo nekom operacionom stolu, sve i da mi ova moja aorta sutra pukne, sve i da je ovo kraj - pa, nije mi žao.

Vredelo je.

Vredelo je boriti se za bolju, lepšu, bogatiju, napredniju Srbiju. Neka sam malo, neka sam i najmanje pomogao, doprineo da ova naša srpska država danas bude prava država, znatno ozbiljnija nego što je to ikada u modernoj istoriji bila, ja sam srećan i zadovoljan.

I znate šta, ne mislim da stanem, neću ni mrtav da odustanem! I mrtav, iz groba, boriću se protiv žutog, antisrpskog, najgoreg ustaškog ološa! Tamo gde ja budem stao nastaviće moja ćerka Marija i moji sinovi - Vukašin, Mihailo, Jole, Živojin i Stepa. Oni će, znam to sigurno, moja će deca i njihovi će sinovi i kćeri znati i umeti bolje od mene, njihova će generacija znati, umeti i smeti bolje i više od nas. Jer što je rekao besmrtni vojvoda Mišić: Ko sme, taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred!

P. S. Informer su ubedljivo najtiražnije i najčitanije dnevne novine u Srbiji, Informer TV je posle samo deset meseci od pokretanja ubedljivo najgledanija kablovska televizija u Srbiji - često, gotovo svakodnevno, gledanija je i od većine kanala sa nacionalnom frekvencijom; naš portal informer. rs jedan je od najposećenijih internet portala u državi.

Sve i da je samo to, pa dosta je, dosta za jedan život.

Život je borba. Idemo dalje.