03.06.2024.

21:29

Foto: Dejan Milićević

Vesti

ESTRADAnje! Mili Čolić: " Tea Tariović je iskopirala Karleušu, Janu, Indiru i Bajagu!"

Treću godinu zaredom kraj proleća i početak leta popularna pevačica Tea Tairović koristi kako bi objavila novi album. Nakon projekata "Balkanija" i "Balerina" svoju treću sreću, kako se kaže u narodu, Tairovićeva je, originalno ili ne, nazvala po sebi. Dakle, od 31. maja u etru je album "Tea".

Informer

 

Iz godine u godinu Tairovićeva samo povećava broj pesama koje objavljuje na albumima. Dok je prvi imao devet, drugi 10, ovaj treći broji neverovatnih 13 pesama. Nadam se da broj neće biti baksuzan. Na čak 12 numera kao kompletan autor teksta ili kao saradnik potpisana je Tea Tairović. Njeno ime nalazi se i na dve numere na kojima je učestvovala i kao kompozitor. Pored nje, tu su i Saško Nikolić, Marko Gluhaković, Bojan Vasić i neka gospoda stranci čija imena umem da izgovorim, ali ne i da ih napišem. Izvinjavam se.

Informer

 

Korisnici društvenih mreža nestrpljivo su čekali ovaj album. Sudeći po komentarima, mimovima i forama koje ga prate od trenutka objavljivanja, Tea je opet uradila dobar posao. Ona je našla formulu koja prolazi i ne nudi ništa novo, već sebe u svom punom estradnom sjaju. Na albumu ima brzih pesama uz koje Tea đuska, vrcka, uvija se, lomi u kuku i ne propušta priliku da nam poruči da u oku i dalje ima osu, a među nogama đavola. Estetika dobro poznata: rese, cirkoni, minići i grudi koje ne ispadaju, već su namerno tako postavljene. Za razliku od prethodnih, ovaj album broji nešto više balada i donosi za nijansu drugačiju Teu. Svakako, emotivniju.

Informer

 

Slušajući album, nisam mogao da ne primetim nekoliko prepisanih stihova. Kako je u današnje vreme politički nekorektno reći da je neko nekog kopirao, ja ću napisati da je Tea dala omaž Ani Nikolić, Jani, Indiri Radić i Bajagi. Tako u novim pesmama Tairovićeve imamo: "hali gali", "lomi i benzinom polij", "budi kao zmaj" i "pilule za lilule". Čini mi se da je dala i mali omaž Jeleni Karleuši, i to u dva navrata. Pesma "Veštice", u kojoj Tea peva "veštice, vilo..." neodoljivo me je podsetila na pesmu JK "Veštice vile". U spotu za pesmu "Titatik" Tairovićeva nosi identični kostim, suknju, top i rukavice od kaiševa koji smo još u septembru prošle godine videli na Jeleni. A možda se sve ovo meni samo učinilo?!

Informer

 

Najmanje mi se dopada duetska pesma s Nućijem. Uprkos tome što je prva ušla u trending, pesma mi je nešto nalik razbrajalici uz spot koji bi trebalo da nas asocira na filmove Emira Kusturice. Možda? Ne znam.

Čestitam Tei na još jednom albumu. Za kraj hoću da napišem da mi se najviše dopada pesma "Pozovi". To je moj favorit. Verovatno da ima još neka, ali ova me je kupila na prvo slušanje.