05.08.2024.

09:02

Foto: Dejan Milićević

Vesti

ESTRADAnje! Mili Čolić: "Pevačice i njihova opšta mesta!"

Ništa lepše i ništa teže u isto vreme, nego biti pevačica. Sam Bog ih je stvorio, ne zna se po uzoru na koga i šta! Dele se na lepe i lenje, talentovane i netalnetovane, na udate i slobodne, na srećne i veoma nesrećne. Svima im je zajedničko što u jednom trunutku svoje karijere moraju biti okarakterisane kao kurve, sve bez izuzetka! Pored toga opšta mesta kod pevačica su nešto što ih čini posebnim u odnosu na sve druge sfere i esnafe javnih zanimanja.

Informer

 

Jedno od čuvenijih opštih mesta je: "Nemam tremu, ali imam odgovornost." Ne postoji pevačica koja bar jednom u krijeri nije dala ovaj odgovor na pitanje o tremi toj pokretačkoj snazi, a ne kamenu spoticanja. "Kači se na moje ime da bi dobila naslov" je najčešća konstatacija kako neki estradni sukob ne bi poprimio karakter šou-biznis rata. Još češće baš ovo opšte mesto izazove kataklizmu. "Ne mogu da vam kažem detalje, ali spremam nešto neviđeno" uglavnom ponavljaju pevačice koje ništa ne rade po pitanju svoje karijere. "Dobra sam sa svim kolegama i koleginicama" je najizlizanija rečenica koja izlazi iz usta ovdašnjih pevačica.

"Ovo mi je najbolji i najkvalitetniji album do sada" je toliko opšte mesto da ga pored pevačica rado koriste i inače dosadni pevači. "Pa ovo je jedna tipično ženska balada. Namenjena je jakim i samostalnim ženama i sigurna sam da će se mnoge prepoznati u tekstu" je rečenica koju nema koja nije izgovorila kada želi da promoviše baladu, koja je realno ispod proseka.

Informer

 

Kada su u pitanja gostovanja po televizijskim emisijma opšte je mesto da je baš ta emisija u kojoj XY pevačica gostuje njena omiljena emisija. Nakon obično bljutave najave neinventivnog voditelja obavezno i izgovori: "Ovo je najbolja najava u mojoj karijeri, hvala."

Pevačice nerado pričaju o svom obrazovanju i broju pročitanih knjiga. Ipak, svaka će reći: "Rado čitam kada stignem, ali obaveze mi ne dozvoljavaju." Opšte mesto je da one koje vole da čitaju uvek kao omiljene knjige pomenu "Blago cara Radovana" i "Put kojim se ređe ide".

U poslednje vreme jedno od omiljenih pitanja na koje se dobija odgovor u vidu opšteg mesta je pitanje o odlascima kod plastičnog hirurga kao i cela bjuti rutina zbog koje neka pevačica u stotoj izgleda kao da ima 35 godina. Najčešći odgovor je: "Za moj izgled sam zadužena ja sama, vrlo, vrlo malo nege, ali mnogo više genetike."

Informer

 

Za kraj tu je i najomiljenije opšte mesto koje koriste sve pevačice kojima se stalno postavlja pitanje zašto su lepe, uspešne, ostvarene, a stalno ili još uvek same. Bez izuzetka svaka će dati baš ovaj odgovor: "Znate kako, retko koji muškarac može da se nosi sa jakom, uspešnom i samostalnom ženom i generalno sa ovim poslom kojim se ja bavim."

Obožavam pevačice. One se menjaju, ali njihova opšta mesta zauvek ostaju ista.