Autor: Informer.rs

18.08.2024.

10:46

Foto: Zoran Sinko

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: Nasilje bez kazne!

I onda, zamislite dalje, policija uhapsila dvojicu kolovođa, odvela ih kod sudije za prekršaje i oni su, huligani, u skladu sa zakonom, osuđeni na 30 i 40 dana zatvora. I onda još, zamislite i ovo - sutra ujutro advokat osuđenih naprednjaka podneo žalbu, napisao da je laž sve ono što su svi videli uživo u TV prenosu (!?!) i da je sve to prljava politička nameštaljka. I onda, na kraju, samo još i ovo zamislite, molim vas - onda je predsednik žalbenog veća Prekršajnog suda odmah, u roku od sat-dva, poništio presudu i pustio naprednjačke huligane na slobodu, a oni, čim su izašli iz zatvora, sazvali kzš - i opet uživo u TV prenosu rekli da je Žaklina drogirana spodoba i babetina koja je zaslužila da bude linčovana, da joj se sudi na ulici...

Šta kažete? Ne možete tako nešto ni da zamislite? To je, jelte, potpuno nemoguće, tako nešto nikada i nipošto ne može da se desi?! Slažem se, nezamislivo je, nemoguće je, zaista. Ali kako je onda ne samo zamislivo, i ne samo moguće, nego kako se baš tako i desilo da pobesneli đilasovski manijaci na Prokopu prošlog vikenda linčuju Branku Lazić, novinarku Informer TV, i da za to ne budu kažnjeni, nego još budu i slavljeni kao heroji, kao prvoborci 'evropske', građanističke Srbije?!

I kako je, zaboga, moguće da bestijalni, zverski napad na novinarku Informera nije tema ni za UNS, ni za NUNS, kako to da se o ovom slučaju nije oglasila nijedna NVO, nijedna ambasada, šta bi sa poverenicom Brankicom, sa zaštitnikom Pašalićem, gde su i zašto kao zaliveni ćute svi oni koji u svakoj drugoj prilici reaguju kao opareni, pa čak i onda kada u Šolakovo dvorište neko ubaci papiriće ili kada se Žaklini - ljubi je njen Đilas - ne svidi tamo neki tvit.

Elem, znam ja da pravo nije pravda, razumem ja da sudije u Srbiji često, i - nažalost - sve češće sude, ne po zakonu, nego po žutom uverenju, znam da su mnogi od njih u paničnom strahu od medijskog linča hejterskih, antisrpskih medija, ali moram da pitam: Dokle? Gde će sve ovo sve nas da odvede, ljudi moji?

Je l' to treba neko da pogine, hoćemo li da čekamo da šolak-đilasovski manijaci nekoga na ulici ubiju ili osakate ne bi li neko konačno bio kažnjen u skladu sa zakonom?! I ako je danas moguće nekažnjeno otimati glavnu železničku stanicu u glavnom gradu Srbije, ako je danas dozvoljeno blokirati pruge i autoputeve, pa zašto nam sutra ne bi upadali u kuće i stanove?! Hoće li i to biti tolerisano?!

Mislite o tome.