18.08.2024.

14:50

Foto: Masha Bandjur

Vesti

Nebojša Bakarec: Ćuta u Paklu alkohola!

Jedino Ćuta od svih vajnih opozicionara nije otišao na Holidej. Šolak je na Holideju na Đilasovom Mauricijusu. Đilas je na Holideju u Šolakovoj Švajcarskoj. Marinika je na Holideju u Rumuniji, u Mamaji pored Konstance. Lazović je otišao da vidi drugare na Zanzibaru. Srđan Milivojević je u Južnoj Koreji, zbog toga što su jedino tamo legalni restorani koji služe pseće meso. Svi su iz opozicije na Holideju, osim Ćute. On nema pare za Holidej – sve je propio! Stoga Ćuta baulja po Šolakovim TV jazbinama. Pijan ko ćuskija. Ne mislim na njegovog kuma tajkuna, Mišu Ćuskiju, nego Ćuta pijan kao alatka – ćuskija. 

U svom najnovijem delirijum tremensu na TV Nova, alkoholičaru Ćuti se priviđaju beli miševi i ružičasti slonovi revolucije i rušenja države. U svojim halucinacijama teški zavisnik od psihoaktivnih supstanci, lažni producent Ćuta, pominje i fekalije. Kaže delirični Ćuta, u septembru Srbiju i Vučića čeka pakao. Ćuta opusuje svoj pakao alkoholizma i sopstvene fekalije. To je svet u kome živi Ćuta. To je njegova svakodnevica. Alkoholizam je teška bolest. Poodmakli stadijum jedna od najtežih. Ugroženi su i um i telo. Jetra otkazuje. Bubrezi slabo rade. Um je pomračen. Pakao. Čoveku tj. Ćuti se onda priviđaju užasi, more, horori. Grešnik Ćuta u delirijumu - to liči na neku od žrtava u Danteovom Paklu. Danteov Pakao ima devet krugova. Što su gresi teži, to je krug niži i uži. Ukazujem Ćuti na Peti krug Pakla u kome su besni grešnici, poput njega. Na Sedmi krug Pakla u kome su divljaci nasilnici isti kao on. Molim Ćutu da obrati pažnju na Osmi krug Pakla, na zle jaruge, u kojima su podvođači i zavoditelji naroda, lažni proroci, licemeri, lažni savetnici, svi nalik Ćuti. Posebno upozoravam Ćutu na poslednji, Deveti krug Danteovog Pakla u kome obitavaju izdajnici. Kaže Dante - izdajnici rodbine, izdajice političkih kolega, izdajice dobročinitelja. Podsećam Ćutu da je bio član SNS do 2017. godine i da mu je Vučić bio veliki dobročinitelj. Strpljivo je u Pirotu slušao Ćutine molbe o projektu minihidroelektrane, razgovarao sa Ćutom, koji je predao svoj projekat šefu Vučićevog kabineta. Hteo je predsednik Vučić da pomogne Ćuti, ali avaj, projekat nije bio u skladu sa zakonom. 

Informer

 

Nedaleko od Skupštine Srbije, baš u Palmotićevoj ulici, pet stotina metara nizbrdo, nalazi se ustanova u kojoj mogu pomoći Ćuti. Ta ustanova se bavi i lečenjem bolesti zavisnosti. To je čuveni „Institut za mentalno zdravlje“. Ta institucija ima i Kliniku za bolesti zavisnosti, koja ima tri organizacione jedinice koje bi mogle pomoći Aleksandru Jovanoviću Ćuti: Kliničko odeljenje za bolesti zavisnosti, Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti „Prim. dr Zoran Stanković“ i Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti „Prim. dr Branko Gačić“. Takođe u Beogradu radi i „Specijalna Bolnica za Bolesti Zavisnosti“ koja se nalazi u ulici Teodora Drajzera 44. Preduslov je da se Ćuta suoči sa svojim bolešću zavisnosti, da prizna da mu je potrebna pomoć. Ove institucije rade vrlo uspešno i to je veka nada za Ćutu. Obaveštavam Ćutu da se u Skupštini Srbije, gde prima platu i gde je zaposlen, nalazi i lekarska ambulanta, gde će mu rado dati uput za Palmotićevu ili Drajzerovu. Sve najbolje želim Ćuti.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS Nebojša Bakarec